Crockpot portugisisk kyckling

Detta rika och smakfulla entree recept är perfekt serveras över hett ris för underhållande. Kombinationen av kryddig korv, kyckling , tomater, kronärtskockshjärtor och oliver är festlig och exotisk, men använder mat som du lätt kan hitta på vilken mataffär som helst. Och eftersom det lagar mat i din långsamma spis behöver du inte göra någonting när maten är i maskinen.

Chorizo ​​är en spansk korv som är ganska fet, men mycket smaklig. Smörj lök och vitlök i dropparna kvar i pannan efter att du har browned chorizoen. De kommer att bli en vacker gul orange färg och njuta av korvens smak.

Servera detta fantastiska recept på varmt kokt brunt ris. Koppla det med en grön sallad kastad med fetaost och några skivade porcini svampar, eller min favorit Päron och grönsallad , tillsammans med ett fint glas spansk eller portugisiskt rött vin.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka chorizoen i en mellanskockpanna tills en del av fettet har gjorts. Ställ chorizoen åt sidan.
  2. Koka löken och vitlök i grytan, tills det är nästan ömt, ca 4 minuter.
  3. Kombinera korv, lök, vitlök, pan drippings, kyckling, tomater, oregano, peppar och tomatpasta i en 4-kvarts crockpot; blanda väl.
  4. Täck långsamt spis och laga på lågt i 7 till 9 timmar eller tills kycklingen kokas grundligt till 165 ° F på en kötttermometer. Rör i kronärtskockhjärtan och oliverna och koka på låg i 10 till 15 minuter längre. Servera över varmt kokt ris eller couscous.