Kryddig sötpotatis och Quinoa salladskål

Denna recept med söta potatisquinoa salladsskål är hög i protein, låg i fett och hög i kryddig och söt smak! Fullkorn quinoa kokar snabbare än de flesta korn och är en utmärkt proteinkälla för vegetarianer med cirka 11 gram protein per kopp kokt quinoa.

Jag älskar hur Quinoa sitter fast på sötpotatis i denna maträtt, vilket skapar en helt ny struktur. Det gör att jag vill prova detta recept med kaniwa ( quinoas kusin) eller till och med teff, som jag tycker är extra "klibbig", så långt som olika typer av hela korn går.

Denna quinoa sallad recept ger en stor maträtt skål eller en sallad. Ta med denna vegetariska och veganska quinoa sallad till en picknick, potluck eller utomhusgrill och imponera på dina vänner!

Detta recept är vegetarian och vegan . Om du behöver det också vara glutenfritt, var noga med att använda en glutenfri vegetabilisk buljong eller bara laga quinoa i vanligt vatten. Alla övriga ingredienser, inklusive quinoa, sötpotatis, paprika, citronsaft och salt och peppar är glutenfria, och det gör aldrig ont att dubbelkontrollera ingredienslistan på dina kryddor, till exempel cayennepeppar, bara för att göra visst att det inte finns några tillsatser.

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka quinoa i vegetabilisk buljong eller vatten (med vegetabilisk buljong ger denna mat lite extra smak) ca 10-15 minuter, eller tills vattnet är borta och quinoa är lätt och fluffigt vid omrörning. Avlägsnas från värme och låt svalna.

Krossa quinoa, sötpotatis och paprika i en stor skål.

I en separat liten skål, vispa ihop citronsaft, olivolja och cayennepeppar.

Kasta försiktigt detta dressing med quinoa.

Smaka med en generös mängd salt och peppar. Havssalt eller koshersalt och friterad peppar ger den bästa smaken i enkla rätter som detta.

Njut av!

Gilla att laga mat med quinoa? Här är fler vegetariska och veganska quinoa recept att försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 169
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 453 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)