Shabbat Dinner Menus och Recept för varje säsong

Varje vecka bryter judar bort från sina individuella, upptagna arbetsliv och går in i en andlig tillsammans med sina nära och kära vänner. Den judiska vilodagen, Shabbat på hebreiska, börjar fredag ​​vid solnedgången och slutar på lördag vid nattfall. Tabellerna är inställda med vita bordsdukar, goda rätter, ljus, vin och challahbröd . Och alla sätter sig ihop för att fylla på de goda sakerna i livet - från att återansluta med sina barn för att njuta av god mat.

Vissa människor älskar enkelhet och förutsägbarhet att betjäna samma meny för sina Shabbatmålningar vecka efter vecka. Andra vill ha chansen att prova speciella nya recept eller visa säsongsprodukter till ära av den judiska sabbaten. Några spenderar timmar i köket som förbereder sig på Shabbat, medan andra behöver praktiska genvägar för att göra en bra måltid utan en stor tid investering.

Oavsett läger du är i hittar du menyer och recept att älska i den här omfattande samlingen av Shabbatmenyer och recept.

Traditionell Ashkenazi sabbatsmiddag

För judar av Ashkenazi (östeuropeisk) härkomst ser en traditionell fredagskväll på sabbatsmiddagsmen ofta ut som denna meny med hemlagad challah, filtfisk, kycklingsoppa, kyckling och sparris.

Low Carb Sabbath Menyer och Recept

Massor av de livsmedel som ofta är associerade med Shabbat-från Challah och Matzo bollar till Kugels och kakor-är rika på kolhydrater.

Men om du tittar på ditt kolhydratintag på grund av hälsoproblem som diabetes, eller om du är fan av Paleo eller andra lägre carbdieter och livsstilar, ska dessa menyer och recept med låg karbatsabbat erbjuda massor av idéer för vad du ska servera .

Snabb sabbatsmenyer och recept för upptagen kockar

Gör din livliga livsstil det svårt att hitta de timmar som behövs för att förbereda utsökta hemlagade måltider för sabbaten?

Känner du dig särskilt rusad med Shabbatlagning under vintern när Shabbat börjar tidigt? Dessa snabba Shabbat menyer och recept syftar till att hjälpa upptagen kockar förbereda Shabbat-måltider för sina familjer.

Ekonomiska Shabbatmåltid för en folkmassa

Våra tonårsbarn gillar att bjuda in sina vänner att gå med i Shabbat-måltiderna. Naturligtvis vill vi uppmuntra våra barn att ta med sina vänner hem, och vi vill att våra barn ska komma ihåg sitt hem så välkomnande och varmt. För att kunna tjäna en stor grupp hungriga tonåringar medan vi bor i vår budget behöver vi en billig Shabbat-meny för en folkmassa. Dessa ekonomiska sabbatsmenyer är utformade för att tillfredsställa stora aptit-utan att lägga ett stort hål i fickan.

Fall Sabbath Menyer och Recept

Oktober är den officiella "Efter semestern" månaden. Och efter tre veckors semestermål (från Rosh Hashanah genom Simchat Torah ) föredrar jag att spendera tid i gymmet i stället för i köket. Så dessa faller Shabbat menyer inkluderar snabba och enkla recept för sabbatsmaten.

Vinter sabbatsmenyer och recept

De kalla träffarna i december, men vinteren känns fortfarande färskt och roligt vid detta tidiga datum. Dessa vinter-shabbatmenyer inkluderar recept för gräddig vegetabilisk soppa, smaklig grillad kyckling, sidrätter som gör det mesta av vinterns grönsaker och rika choklad desserter.

Spring Shabbat Menyer och Recept

Våren är här, och de långa, heta, sommar sabbatsdagarna ligger precis runt hörnet. Dagar för avkoppling med familj och vänner, läsning, vila och ladda våra batterier för arbetsveckan framåt. Dessa dagar kräver ljusa men fortfarande festliga-Shabbat menyer. Dessa vårsabbatsmenyer innehåller recept för grillat kött, korn och en mängd sallader.

Sommarskabbatmenyer och recept

Låt oss vara ärliga-laga i augusti känns något som att simma i januari. I varje fall känner förklädet och baddräkten ut under säsongen. Men om du kommer till en sabbatsmåltid på sommaren kommer du förmodligen att vilja servera en festlig hemlagad måltid trots värmen. Dessa August Shabbat menyer inkluderar snabba recept för lätta rätter som inte kommer att slava dig för länge över en het spis i värmen.