Hemlagad Bagels (Parve)

Den berömda New York bagel verkar ha börjat sin början i Polen någon gång på 1400-talet, och eventuellt tidigare. Östeuropeiska judar blev sannolikt associerade med bagel eftersom det var ett av de första bröd som de fick baka och så småningom sälja kommersiellt. När judar emigrerade från det gamla landet och landade i Amerika köpte de sig längs bagel. Vid 1900 påpekar matförfattaren Joan Nathan att det fanns minst 70 bagelbagerier på Manhattans Lower East Side.

Trots deras starka "judiska mat" -förening har bagels inte religiös betydelse. Men tack vare sin cirkulära form serveras de ofta vid livscykelhändelser, allt från som bris och baby namngivna fester till shivahus. Intressant, i 17-talet Krakow visar samhällsrekord att de ens gavs till gåvor till kvinnor som just hade fött.

Få personer försöker hemlagade bagels längre, förutsatt att de är knepiga att göra. Men Giora Shimonis enkla recept är en bra utgångspunkt om du vill prova din hand på crusty-on-the-outside, sej-på-inuti bagels. Medan många recept kallar på övernattning och specialitetskomponenter som diastatiskt malt är Shimonis lätt, relativt snabb att göra (för åtminstone jästuppsteget bröd) och ganska gott.

Mirs recepttestnoteringar och tips:

Föredrar vegan bagels? Du kan släppa bort honungen i vattenbadet - jag bakade bagels med och utan det och upptäckte inte en stor skillnad mellan satser.

Jag försökte 3 olika formningsmetoder och fick bra resultat med alla tre. Uppkomsten? Välj vilken formmetod du hittar enklaste. Du hittar 3 alternativ i receptinstruktionerna nedan.

De flesta bagel recept kräver en kort 1-2 minuters vattenbad. Shimonis recept krävde en 7 minuters simmering. Jag delade skillnaden och simmade bagelsna i 2 minuter per sida och fick bra resultat.

Redigerad och uppdaterad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda i en stativblandare eller i hand: I skålen av en stativblandare med en degkrok eller en stor mixskål, kombineras jäst, varmt vatten och socker. Låt stå i 10 minuter, eller tills det är skumigt.

2. Lägg till 2 koppar mjöl och salt. Blanda i mixern med låg hastighet, eller för hand med en whisk. Tillsätt det kvarvarande mjölet, blanda med mixern eller en träsked tills degen ser raggig ut och börjar dra i en boll.

3. Ställ in mixern till medium och låt den knada degen i 5 minuter, eller tills den är mjuk, slät och drar bort från skålens sida. Eller knåd för hand på en lättmalet yta tills degen är jämn och elastisk, ca 5 till 10 minuter. Oavsett hur du ät dem, Om det är kladdigt, lägg till mer mjöl, ca 1 matsked åt gången, tills degen är lättare att hantera. (Det ska fortfarande vara mjukt.)

4. Om du knådade degen för hand, lägg den tillbaka i skålen. Täck skålen med en ren tehandduk eller plastfolie. Låt det vara varmt på 20-30 minuter.

5. Att blanda i en brödmaskin: Placera ingredienserna i maskinen enligt den ordning som föreslagits av maskinens tillverkare. (I min Cuisinart börjar jag med vatten, salt och honung, sedan mjöl och slutligen jäst). Välj maskinens degcykel och starta maskinen. När maskinen har avslutat ätning av degen, låt den ligga i maskinen i 20 till 40 minuter.

5. Panna degen ner och ta bort från skålen eller brödmaskinen. Placera på en lättmjölkad arbetsyta. Använd en vass kniv för att dela degen i 12 ganska lika delar.

6. Lätt mjöl ett rimmat bakplåt. Ringa en andra bakplåt med en handduk eller pappershanddukar. Förvärm ugnen till 375 ° F.

7. På en annan lättmjölkad yta, forma degen i bagels, med hjälp av en av de tekniker som beskrivs nedan:

8. Överför de formade bagelsna till bakplåten. Täck med en handduk och låt vila på en varm plats i 20 minuter.

9. När bagelsna vilar, fyll en stor lagerpanna åtminstone halvvägs med vatten. Koka upp över medelhög hög värme. Rör om honungen, om den används.

10. Släpp försiktigt 4 till 6 bagels i potten. Minska värmen och låt sjuda i 2 minuter. Med en stor sked eller nätfiltrare, vänd bagelsna och simma i 2 minuter mer. Ta bort bagelsna från vattnet med en slitsad sked eller nätfiltret, som överför var och en till det handduksfodrade bakplåten. Simma och dränera resterande bagels.

11. Rikta ett rimmat bakplåt med pergamentpapper. Placera kokta bagels på arket. Topp med vallmo och / eller sesamfrön, om så önskas.

12. Baka i den förvärmda ugnen i 25 till 30 minuter, rotera pannan halvvägs genom att baka, tills bagelsna är gyllene och crusty. Överför till en trådhylla för att svalna. När du är cool, förvara bagels i en lufttät behållare i 2 till 3 dagar vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 700 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)