Thai Tofu Vegetabilisk Stir-Fry (Vegan / Glutenfri)

Denna Thai Tofu Vegetabiliska Stir-Fry är lätt att göra och fylld med smak! Rörstegsåsen är det som gör att denna maträtt sjunger - en kombination av kokosmjölk, sojasås, lime och chili. Receptet är också ganska flexibelt, så att du kan lägga till ditt eget val av grönsaker beroende på vad du har till hands, eller vad som är tillgängligt där du bor. Lägg till en sista toppning av färsk basilika och chili, och du har en äkta thailändsk veganrätt som är gourmet bra! (Obs! Denna maträtt kan också enkelt glutenfri - bara var noga med att använda vetefri sojasås istället för regelbunden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera tofu i en skål och häll marinaden över. Kasta bra till kappa och lägg åt sidan för att marinera medan du förbereder dina andra ingredienser.
  2. Kombinera alla ingredienser "Stir-Fry Sauce", omrör väl för att lösa upp socker. Smak-testa såsen, med tanke på att den första smaken ska vara kryddig-salt, följt av söt och äntligen den rika smaken av kokosmjölken. Justera dessa smaker som passar din smak, tillsätt mer limejuice om det är för sött eller saltt (notera: det blir mindre salt när det kombineras med stekpannan).
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt 2 matskedar olja och virvla runt, tillsätt sedan marinerad tofu. Rörsteg tills lättbrunet (2 till 3 minuter). Om pannan blir torr, tillsätt en liten rörsegelsås, 1 till 2 matskedar åt gången. Ta bort stekt tofu från pannan och lägg åt sidan.
  2. Lägg till ytterligare 1 matskedolja och lägg till skalot / lök, vitlök, ingefära och chili. Rörsteg 2 minuter, tillsätt sedan moroten och svampen plus 3 till 4 matskedar av stek fryssås. Rörsteg 2 till 3 minuter.
  3. Tillsätt broccoli och rödpeppar plus upp till 1/2 av den kvarstående friteringssås, tillräckligt för att smaka försiktigt grönsaker i såsen. (Obs! Det här är en "saftig" stekpanna som aldrig är torr - såsen är tänkt att smaka på riset eller nudlarna som det serveras med). Smaka på tills alla grönsakerna är kokta men fortfarande ljusgröna med lite skarpa (2 till 3 minuter).
  4. Tillsätt tofu tillbaka. Lägg till mer av rostfryst sås som önskat.
  5. Ta bort från värme och gör ett sista smakprov. Om inte salt nog, lägg till lite mer fisk eller sojasås. Om det är för salt eller söt, lägg till en annan klämma av limejuice. Lägg till mer socker eller chili om så önskas. Topp med färsk basilika och servera över thailändsk jasmin-doftris (även bra med nudlar!). Också läckra med min enkla thailändska kokosnötrice eller lätt Thai klibbig ris . NJUT AV!

* Var noga med att använda vetefri sojasås för glutenfria dieter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 469
Totalt fett 25 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,752 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 12 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)