Thai Seafood Noodle Salad

Varje bit av denna överdådiga skaldjurssallad erbjuder en smak-explosion av thailändska smaker! Samtidigt överdriver förbandet inte fiskens färska smak, utan ger allt dess naturliga succulens. Medan nästan varje nation som gränsar till ett hav har sin egen typ av skaldjurssallad, hittar du definitivt den här thailändska versionen som en av de bästa! Gör en stor aptitretare, sidovägg eller till och med en huvudrätt tack vare tillsatsen av glutenfria, silveryglasnudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

För mer detaljerade instruktioner om hur man köper och förbereder citrongräs, se min: Allt om citrongräsguiden

 1. Blöt nudlarna i kallt vatten i 1 timme, eller tills det är mycket mjukt. ELLER, om du har bråttom, koka försiktigt nudlarna tills de är mjuka och transparenta (ca 10 minuter).
 2. Medan nudlarna blötlägger (eller kokar), lägg alla ingredienser i salladsdressing i en kopp. Rör om att kombinera. Avsätta.
 3. Skölj nudlar med kallt vatten. Töm helt och skjut dem in i en stor mixskål.
 1. Ta 3-4 koppar vatten att koka i en sopptypgryta. Tillsätt citrongränsskivor och koka tills duftande (1-2 minuter).
 2. Tillsätt skaldjur och koka i 1-2 minuter, eller bara tills skaldjur är kokt. Försök att inte koka upp, eftersom det kommer att göra det gummitåligt.
 3. Drain skaldjur, inklusive citrongräs. Skölj med kallt vatten. Tillsätt den dränerade skaldjur och citrongräs till blandningsskålen (tillsammans med nudlarna).
 4. Lägg till blandningskålen : färsk koriander och basilika, vårlök, tomat och gurka.
 5. Häll nu överdelens salladsdressing, kasta bra för att kombinera.
 6. Gör ett smakprov. Lägg till mer fisksås om den inte är tillräckligt salt. Om inte kryddig nog, lägg till mer chili sås eller färsk chili. Om det är för surt för din smak, lägg lite mer socker.
 7. Om du har tid, låt salladen sitta i kylskåp 1 timme eller mer. Kasta sedan igen och servera.
 8. För att servera, sätt sallad på en säng av grön eller röd sallad, eller Kinesisk kål. Denna sallad gifter sig väl med en kall lager eller ett kylt glas av ditt favoritvita vin. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 334
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 538 mg
kolhydrater 76 g
Kostfiber 9 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)