Knickerbocker Cocktail Recept

Knickerbocker är en klassisk cocktail från mitten av 1800-talet som innehåller rom och hallon . Det är en äkta New York City drink som tar på smeknamnet på stadens holländska bosättare som hade sina byxor-knickers-rullade upp precis under knäet.

Det här är en fantastisk sommardryck som är helt utsökt. Den har en mörkare fruktprofil än många romcocktails och en perfekt balans av sötma.

Raspberry sirap är nyckeln till dryckes framgång. Den bästa Knickerbocker är gjord med en hemlagad hallon sirap med nypressad, ansträngd juice. Du kan också använda hallon sirap från varumärken som DaVinci, Monin eller Torani eller använd likör Chambord som en ersättare.

Traditionellt serveras drycken i ett gammaldags glas över krossad is. Det gör också en fantastisk "martini" . Skaka det enkelt och spänna det i ett kyldt cocktailglas .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ingredienserna i en cocktailhackare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett gammaldags glas fyllt med krossad is.
  4. Garnera med en citron eller lime kil och säsongsbetonade bär.

justeringar

Beroende på den hallon sirap du använder, kanske du vill göra justeringar av fruktingredienserna för att passa din smak. Om det inte är tillräckligt sött, lägg till mer sirap; för söt, lägg lite mer citrusjuice.

Apelsinlikörhällen är generellt ganska liten, med vissa recept med endast 1/2 tesked.

Ursprungligen använde Knickerbocker-receptet Santa Cruz rum från St. Croix. Cocktailhistoriker, David Wondrich, föreslår i Esquire att ett modernt "medium-bodied gold rum" kommer att vara en bra ersättare. De populära vita rummen i dag kommer att göra en god drink, men guldrommen ger drycken mer djup.

Knickerbockers historia

Knickerbocker-namnet har använts för att beskriva några New Yorkers. Enligt Wondrich hänvisar det ofta till de av nederländska härkomst som tycker om lite mer av en fest än de mer reserverade "Yankeesna".

I 1806 skrev Washington Irving en satirisk bok om stadens kultur under tiden under pennnamnet Diedrich Knickerbocker. Namnet har fastnat och blivit upptaget av New York Knicks samt ett antal anläggningar i staden, inklusive det femstjärniga Knickerbocker Hotel.

Knickerbocker-cocktailreceptet uppträdde i den första bartender-guiden, Jerry Thomas '1862 "Bon Vivants kompanjon". Det är inte känt vem som skapade det eller var, men det finns många påståenden om sin uppfinning.

Enligt drycksexperten Simon Difford i Difford's Guide var det ett antal variationer av Knickerbocker runt omgången av 20-talet. Två av dem kom fram i Harry Craddocks "Savoy Cocktail Book" från 1930.

En Knicker-Bocker-specialcocktail-tillagde en skiva ananas och apelsin till Raspberry Rum-blandningen och serverade den rakt upp . Det är en bra drink och en som du kanske vill försöka själv.

Den andra Knicker-Bocker-cocktailen är lite mer än en skakad perfekt martini med bara ett streck sött vermouth .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 265
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)