Spicy Greens Salad With Gochujang Dressing

Det är sant att i min familj den sallad som oftast kallas till tjänst är romaine - vi älskar sin kram, särskilt hjärtan. Men ibland behöver du en sallad med lite mer närvaro, lite spark och då kommer du att nå fram till de mer självhäftande gröna, grönsaker som arugula, senapsgreen, mizuna, spenat ... och ännu bättre, en blandning. Jag älskar denna peppargrönsblandning, och jag älskar också deras romaine-hjärtblad, och för denna sallad användes en blandning av de två.

Och djärva greener kräver en självklart dressing. Jag har också nyligen blivit smittad med gochujang, en klassisk koreansk hetpasta, traditionellt gjord med chili peppar, jäsad sojabönor, brunt sockerlimigt ris och salt (det är verkligen så mycket bättre än den beskrivningen skulle leda till att tro) som är att vinna nya fans för sin kraftiga värme. Bara lite labb kommer att göra dig, men jag älskar det, och jag lägger till allt i dag. Apelsinjuice och honung balansera det i detta dressing med lite sötma. Jag tror också att detta dressing skulle göra en stor marinaden för fläsk eller kyckling. Servera den på salladsidan, så att du kan låta alla lägga till så mycket eller så lite som de vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg i Gochujang pasta, olja, apelsinjuice, ättika, honung, lök och salt i en burk. Skaka för att kombinera.
  2. Placera grönsakerna och romaineen i en serveringsskål och servera antingen dressing på sidan, eller drizzle den över och kasta för att kombinera.

För mer användning av gochujang:
Koreansk Gochujang Vinaigrette
Koreanska rostade kycklingvingar
Spicy Korean Rice Cakes
Musslor med Gochujang och öl
Basic Spicy Nudelsoppa
Mapo Tofu

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 214 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)