En guide till rätt stavning av "grill"

Det finns många versioner, men bara en är rätt

Vi vet alla att grillsåser har många variationer, men visste du att stavningen av "grill" också gör? Det finns få ord på engelska som har mer variationer i stavning än grill. Alla som skriver om grill har på något sätt att ta itu med denna fråga, vilket leder till det övertygande uttalandet, "oavsett hur du stavar det ..." Sanningen är att det bara finns ett rätt sätt att stava grillen - och det är det.

Det finns dock flera restauranger, kokböcker och såser av sås som tänker annars och använder en alternativ stavning av detta ord.

"Alternativa" stavning

Från att ändra ett brev för att lägga till flera bindestreck ser vi många olika versioner av stavningen av grill. Vissa grillfogar stavar det med fransk inflytande, som "grill". Anledningen till att detta är en felstavning har att göra med uttalet. Det finns bara några ord på det engelska språket som slutar inkomma , som räddning eller misshandel . Säg dessa högt och de rimmar med grill och gör det klart att "cue talas exakt som bokstaven Q. " Que å andra sidan dyker upp i slutet av ord där det talas som bokstaven K, som i vridmoment eller fysik . Detta skulle innebära att rätt uttal av grill skulle låta som barbek.

Det finns andra sätt att felstava grill, som när George Washington beskrev i sin dagbok om att gå till en barbicue .

Men hur är det med alla andra "stavning" av grill som grill , bar-bq , bar-be-que , bar-b-que , bar-b-cue eller bar-be-cue ? Ordböcker beskriver dessa så lite mer än förkortningar, men bar-be-cue är inte kortare än grill. Sanningen är att det här är mer produkter av smart (eller inte så smart) tecknande, och den enda som verkligen är en förkortning är BBQ.

Det finns också några grillfogar runt med namn som innehåller barbacue , men dessa stavningar förekommer så sällan att de inte ger mycket uppmärksamhet.

Ursprungetes felstavning

Så, hur kom alla dessa "variationer" till? Helt enkelt, som många ord, talades det länge innan det sattes i en ordbok. Grill, som definieras som en stil av mat från södra USA , är en folkdestradition och inte föremål för akademiska verk tills nyligen. Detta ledde till att många inte visste hur ordet stavades och därmed skapade många sätt att misspellera det. Men även ordlistor som går tillbaka över 250 år stavar det som "grill".

Verifiering av stavning

Medan det kanske inte är den mest vetenskapliga metoden i världen, vänder de flesta av oss till en källa för att räkna ut hur man stavar ett ord som vi är osäker på. Nej, det är inte en ordbok - det är våra datorer. Intressant är den förkortade stavningen, BBQ, det mest populära sättet att stava grill, medan "grill" kommer på andra plats. "Grill" är en avlägsen tredje.