Indonesisk Rendang Curry With Chicken

Indonesiska köket har alltid varit inflytelserikt i thailändsk matlagning. En av de mer populära indonesiska rätterna i Thailand och i hela Asien är rendang kyckling eller biff curry. Observera att rendang anses vara en "torr" curry, vilket innebär att såsen simmas ner till ett minimum. Eftersom det är så destillerat, såser såsen till köttet, vilket gör denna mat otroligt smakfullt. Som en bonus gör det stora utbudet av kryddor det extremt friskt. Om du gillar din curry med ett överflöd av smak, kommer du att älska rendang!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla såsingredienser i en matberedare. Bearbeta bra för att bilda en tjock currypasta. Om du inte har en livsmedelsprocessor , hugg bara lök och örter fint och kombinera med kokosmjölk, kryddor och andra ingredienser. Dessa örter och kryddor kan också males tillsammans med en pestel och murbruk.
  2. Gör ett smakprov för salt och krydda, tillsätt mer fisksås om det inte är tillräckligt salt. Om inte kryddig nog, lägg till mer färsk chili eller chili sås . Om det är för surt, lägg lite mer brunt socker.
  1. Lägg sås i en wok eller kruka över medelhög värme. Lägg till kycklingstycken plus hela stjärnanis , om du använder det, och rör om det. Fortsätt omröring ibland när du kokar. Därefter reducera värmen till en simmer. Täck inte, eftersom du vill att såsen ska minska och bli tjockare.
  2. Låt curryen simma, rör om ibland i upp till 1 timme, eller tills kycklingen är kokad och öm. Såsen kommer att minska så att den är nästan som en beläggning på köttet (plus det blir lite sås kvar i pannan).
  3. Servera direkt från wok med någon extra sås som hälls över. Garnera med sprinkling av färsk koriander, om så önskas. Servera med thailändsk jasmin-doft ris eller lätt thailändsk kokosnötris . Denna maträtt kan också serveras med platt bröd.