Vitlökstegad kycklingbenkvartal

Tender, saftiga rostade kycklingbenkvarter är inte bara lätta att förbereda och läckra, de är lätta på budgeten! Detta recept kan också användas med en fjärdedel hel kyckling, eller använd 4 delade kycklingbröst.

Servera denna läckra kyckling med mashed eller rostad potatis och din favorit sida grönsaksrätter eller sallader för en minnesvärd familjen måltid eller söndagsmiddag. Receptet fördubblas enkelt för en stor familj eller fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F.
  2. Lätt olja en 9-by-13-by-2-tums bakfat eller linja den med folie.
  3. Kombinera vitlök, oregano, salt, chilipulver, kummin och svartpeppar i en liten skål. Tillsätt olivolja och blanda väl. Använd en mortel och pestel för att göra en pasta konsistens, eller mash det med en gaffel.
  4. Avlägsna eventuella överskott av hud och fett. Ordna kycklingbitarna i den tillagade bakpannan och gnid vitlöksblandningen över varje bit.
  1. Häll 1/2 kopp kycklingbuljong i bakfatet. Om så önskas, använd 1/4 kopp torrt vitt vin med 1/4 kopp kycklingbuljong.
  2. Bak kycklingen i den förvärmda ugnen i 40 till 50 minuter, eller tills kycklingen registrerar minst 165 F på en mattermometer. *

* För att kontrollera om doneness, sätt en snabbläsmattermometer i mitten tjockaste bit kyckling, inte vidrör ben. Enligt foodafety.gov måste fjäderfä kokas till minst 165 F.

variationer

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1307
Totalt fett 77 g
Mättat fett 21 g
Omättat fett 33 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 802 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)