Hemlagad rökt Chipotle

Chipotles är helt enkelt rökt jalapeño paprika. Hemligheten är att torka ut chilierna i en rökmiljö utan att laga dem först. Håll temperaturen låg för det bästa resultatet. Använd sedan dem som smakämnen för allt från soppor till salsa.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Först behöver du en bra ren rökare. Fett, oljor eller matpartiklar från tidigare röker kommer att lämna en hård och oönskad smak på chilenerna. Vissa människor som gör en hel del Chipotles har en rökare för just detta.

2. När du har rökaren bra och ren, starta elden. Du måste göra en lång rök. Beroende på fuktigheten i chilesna kanske du tittar på mer än 24 timmar så planera att lägga kol till elden med jämna mellanrum.

3. Tvätta och torka jalapeños. Ta bort stammarna och se till att de är i gott skick. Placera jalapeños i ett enda lager på hyllan och stäng locket. Chipotles är bäst rökt med ett fruktigt trä, men ek eller hickory fungerar också bra. Du kommer att ha bra Chipotles när jalapeños har torkat, blir lätta i vikt och en rik brun färg. Under rökningsprocessen flyttar du jalapeños regelbundet och håller ögonen på elden. Helst bör du hålla en sval, rökig eld som inte lagar chilierna innan de torkar. Försök efter en jämn temperatur på ca 180 grader F / 82 grader C. Det är verkligen en konst till detta, så bli inte avskräckt om det inte fungerar första gången.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 13
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)