Rogani Kumbh, ett indiskt svamprecept

Denna läckra nordindiska maträtt får sitt namn rogan (vilket betyder rött) från den röda färgen på sin sås. Låt inte färgen skrämma dig, för det här är inte en särskilt varm, kryddig maträtt. Det är en svamp tomat curry som innehåller ingefära och vitlök. Den röda färgen kommer från tomaterna i såsen, inte en djärv krydda som värmer din mun i bitar. Detta svamprecept är en indisk maträtt som innehåller friska grönsaker och kan serveras med något ris eller pilaf.

Måltiden har sitt ursprung i norra Indien där vegetariska rätter är framträdande.

Vad är en indisk curry?

En curry innehåller ofta färska eller torkade heta chili och innehåller ingredienser som är tillverkade i en sås. Det kan innefatta curry själv, och kan också innehålla kött eller vara en vegetabilisk curry. Kryddor är mest anmärkningsvärda i en curry; De erbjuder komplexa, djärva smaker. Inte alla karry är kryddiga; rogani kumbh är inte särskilt varmt. Andra kan vara ganska heta, och de flesta har koriander, kummin och gurkmeja.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta alla grönsakerna noggrant för att avlägsna smuts eller rester.
  2. Sätt kvartsolja, tomater, gröna chili, ingefära och vitlök i en matberedare och slipa dem i en mjuk pasta. Det finns inget behov av att lägga till vatten till detta under slipning, eftersom juice från tomaterna kommer att ge tillräckligt med vätska för att hålla sakerna rörliga.
  3. Värm matoljan i en djup panna i medelvärme och lägg till ovanstående blandning och alla pulverformiga kryddor i pannan. Rör och steka allt tills oljan börjar separera från masalaen. Rör blandningen ofta för att förhindra att masala sticker och / eller brinner på pannan.
  1. När masalaen är färdig matlagning, lägg till svampen och rör omedelbart. Smörj dem med salt till smak och sätt i en halv kopp varmt vatten.
  2. Koka allt tillsammans tills svampen är mjuk men inte pulpy eller overcooked. Ta bort maten från värmen och rör i yoghurt tills den är helt blandad. Detta ger den en krämig konsistens.
  3. Garnera skålen med hackad färsk koriander och servera med jeera ris eller annat valfritt spannmål.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 290
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 651 mg
kolhydrater 60 g
Kostfiber 10 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)