Kyckling, Ost och Penne Pasta Bake

Massor av smältost och en enkel sås förar denna kyckling och pasta tillsammans för en välsmakande och tillfredsställande familjen måltid. Kronärtskockor och svampar lägger näringsvärde och konsistens i maträtten.

Ta gärna in grytorredienserna med vad du har till hands och för att passa din smak. En kombination av mozzarella och cheddarostar - eller en pizzablandning - är ett bra alternativ till alla mozzarella. Medan det inte finns något bra substitut för den jordnära smaken av svamp, kan de ersättas med en annan grönsak; tillsätt ca 1 kopp skivad selleri eller lök till stekpannan och saut den tillsammans med kycklingen. Ångad skivad sparris, broccoli, ärtor eller blandade grönsaker är lämpliga ersättningar för kronärtskockorna. För extra färg, överväga några matskedar av hackad pimiento eller tillsätt ca 1/4 till 1/2 kopp tärad röd paprika till skalten tillsammans med kycklingen.

Grytan gör en fantastisk middag med en Caesarsallad eller vårgröna. Toast lite vitlök bröd att gå med måltiden och njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Smörj en 2- till 2 1/2-kvarts bakfat.
  3. Koka pennepastaen i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningar. Töm i en kolv och lägg åt sidan.
  4. Värm olivoljan i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg till kyckling, svamp och Creole kryddor. Koka tills kycklingen är grundligt kokad och svampen är lättbrunna och omrörs ofta. Ta bort kyckling- och svampblandningen till en skål och lägg åt sidan.
  1. Smält smöret i samma stekpanna och tillsätt den malet vitlökan. Koka, rör om i ca 1 minut. Blanda mjölet i smörblandningen tills den är jämn och bubblig. Fortsätt att laga mjölet och smörröskan i 1 minut, omrör hela tiden. Tillsätt mjölk och kycklingbuljong och fortsätt att laga mat tills det är förtjockat och ständigt omrör.
  2. Till såsen lägger du till 1 1/2 koppar av Mozzarella-ost och ungefär hälften av Parmesanosten. koka tills osten har smält, ständigt rör om. Rör kyckling- och svampblandningen och kronärtskockorna. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  3. Kombinera såsen och pastaen; Överför till den färdiga bakfatet. Strö över de övriga ostarna och strö lätt med paprikan, om du använder.
  4. Baka i ca 20 till 30 minuter, tills det är lättbrunt och bubbligt.

tips

Gör det framåt: Förbered grytan enligt vad som anges, men bök den inte. Täck grytan med folie och kyl i upp till 24 timmar. På bakdag, ta bort grytan från kylskåpet och låt den stå vid rumstemperatur i ca 20 minuter. Förvärm ugnen till 350 F och baka grytan, täckt, i ca 35 minuter. Ta bort folien och baka i ca 10 minuter längre, eller tills grytan är varm och bubblig.