Pound Cake French Toast

Denna franska toastpundskaka tar bara några minuter att fixa, och det kan göras med butiksköp eller hemlagad pundkaka. Jag använde detta 2-ägg pund kaka recept för min franska toast (bild).

Utan tvekan gör en tät, buttery pound kaka en fantastisk efterrätt med eller utan frukt, bär eller dessert sås. Denna franska toast är ännu ett sätt att njuta av pundskaka, och det är fantastiskt.

Dryck några matskedar av varm jordgubbsbehållare över pundskaka franska toast eller toppa skivorna med bär och grädde, karamell- eller smörkretssås eller din favoritlönn eller fruktsirap.

Receptet är skrivet för två tjocka skivor för två personer och det är mycket enkelt att skala upp för 4, 6 eller fler personer.

Se även
Grundläggande Fransk Toast
Smärta Perdu - New Orleans Style French Toast
Granola-Crusted French Toast Sticks

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en bred, ytlig skål, kombinera ägget, mjölken, sockret och kanel, om du använder, vanilj och salt. Vispa tills blandningen är jämn och väl blandad.
  2. Smörj smöret i en stor stekpanna över medelhög värme.
  3. Doppa en skiva pundskaka i äggbygelblandningen, vrid försiktigt till kavaj på båda sidor. Låt inte kakan suga för länge eller det kan bryta ner. Använd en spatel, flytta den belagda skivan pundskaka till stekpannan. Upprepa med resterande tårta.
  1. Låt kakskivorna koka i ca 3 minuter, eller tills bottnen är brunade. Vrid försiktigt varje skiva för att bruna den andra sidan.
  2. Servera pund kaka fransk toast med varma konserver, sirap, frukt eller bär eller en dessert sås. Eller bara stänk skivorna med pulveriserat socker.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 259
Totalt fett 19 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 473 mg
Natrium 341 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 2 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)