Barnvänlig energi Bites

Back-to-school ligger precis runt hörnet! Vet du vad du ska packa i ditt barns lunchlåda ? Hoppa över de köpta, mycket bearbetade, sockerbelastade konfektionerna och gör din egen barnvänliga energi bett hemma istället! Med bara en handfull hälsosamma ingredienser (och lite choklad!) Kan dessa energibiter blandas på några minuter.

Dessa barnvänliga godis smakar lite som tjuv chokladchips granola bar snacks som du köper i affären, men i bitformat form. De sötas med honung snarare än förädlat socker, och är fyllda med jordnötssmör och en chokladkaka för en bra smakkombination som dina barn inte ens inser är faktiskt bra för dem. Se till att du lägger till linfrön eller andra ätbara frön för extra hälsofördelar.

Förutom att vara ett bra skoldagsmat är dessa energibitar så lätta att du kan få dina barn att gå med på processen! Allt rörs ihop i en enda skål och drizzles sedan med smält choklad. Dra nytta av det här enkla receptet som ett bra sätt att få dina barn involverade i köket och i bra val när det gäller deras mellanmål!

Var noga med att kolla in dessa framtidiga frukostidéer för att hjälpa dig att få ut alla dörrarna i tid och se till att du har kontrollerat din back-to-school checklista!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera havre, kokosflingor, jordnötssmör, honung, chokladflis, linfrö (om du använder), vaniljkstrakt och salt i stor skål.
  2. Rör om tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  3. Använd dina händer och rulla energibitblandningen i tvåskaliga bollar. Placera på ett pappersfodrad kakan och överför till frysen i 10 minuter medan du förbereder din choklad för doppning / drizzling.
  4. Medan energi biter kyla, förbereda mörk choklad smältning wafers genom att placera i en liten, mikrovågssäker skål och värma i 15-sekunders inkrement (omrörning väl mellan) tills choklad är helt smält.
  1. Ta bort energibiter från kylskåpet och använd en sked för att torka smält choklad över varje energitit eller doppa botten av biterna i chokladet och återvända till vaxpapper för att härda (jag gillar att göra en blandning av båda för variation, vissa drizzled och några doppade).
  2. Överför energi biter till kylskåpet och kyla en timme innan du serverar och njuter.
  3. Beredda energibit bör hållas kylt i kylskåp (för fasthet) i en lufttät behållare.