Pork Chops Med Creamsås och Braised Red Cabbage

Denna lättkryddade rödkålskål gör en utmärkt skål med läckra fläskkotletter och gräddsås. Kålen innehåller äpplen, lite ättika och vin och kryddor som du antagligen har i ditt skafferi.

Fläskkoteletterna är perfekt kokta i stekpannan och färdig med en snygg senap och gräddsås.

Om du hellre inte skulle använda vin, använd äppeljuice eller cider i stället för vinet i kålen och använd mer kycklinglager i stället för vinet i fläskkoteletterna.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kål

Värm de 2 matskedar av vegetabilisk olja och 1 matsked smör i en nederländsk ugn eller stor kastrull över medium låg värme. Tillsätt den hackade löken och koka, omrör, tills löket är genomskinligt. Tillsätt vitlök och koka, omrör, i ytterligare en minut.

Klipp ihop de kärnade äpplen i kilar och skär kilarna i längdriktning i tunna skivor.

Till lökblandningen, tillsätt kål, äppelskivor, vin, vinäger, brunt socker, löklök, kanelsticka och allspice.

Koka till en simmer. Täcka och simma långsamt över låg värme i ca 30 minuter, eller tills kålen är mycket öm. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.

Ta bort kanelstången och lövbladet före servering.

Fläskkotletter

Smält smöret med vegetabilisk olja i en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme.

Stänk svampkoteletterna lätt med salt och peppar för att smaka på.

Smaka på korkarna i ca 2 till 3 minuter på varje sida tills de är brunade. Tillsätt kycklinglagret och vitt vin till pannan och sätt till en simmer. Minska värmen till låg, täck och simma i 20 minuter, eller tills fläskkotlett är ömt. Ta av koteletterna till en tallrik och håll det varmt.

Torka vätskorna genom en masksikt och återgå till pannan. Låt vätskorna koka och koka, avtäckt, tills den minskas med cirka två tredjedelar, till ca 3/4 kopp.

Vispa i senap och tung grädde. Koka såsen, rör om i ca 2 till 3 minuter över den lägsta värmeinställningen för att tjockna lite, men låt den inte koka.

Smak och justera kryddor, tillsätt salt och peppar efter behov.

Servera fläskkoteletterna med såsen och den braised röda kålen.

Tillsätt kokta eller potatismos eller nudlar för en komplett och tillfredsställande middag. Potatisallad skulle vara ett utmärkt val också.

Du kanske också gillar

Smothered Pork Chops

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 533
Totalt fett 28 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 64 mg
Natrium 467 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 13 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)