Hur man bränner aubergine

Hjälp Aubergine Håll Form När Kokas

Många recept kräver att man saltar och sköljer aubergine innan man lagar det för att dra ut sin bitterhet. Brining kan användas i stället för saltning och har den extra fördelen av att hjälpa aubergine att hålla sin form när den kokas, om ditt recept kräver att baka, steka eller grilla.

Denna teknik för att blöta skivad eller hackad aubergine i saltvatten är särskilt användbar när man gör grillad aubergine . Du kan saltlake aubergine för användning i något recept (om det kallas brining eller inte) med hjälp av denna metod.

Allt du behöver är salt, vatten och en stor skål:

  1. Fyll en stor skål med 1 matsked salt och ca 1/2 kopp varmt vatten. Rör tills saltet löser sig fullständigt.
  2. Fyll på skålen med ca 2 kb med kallt vatten. Vattnet ska smaka salt, mer eller mindre lika salt som havet.
  3. Skär auberginen i vilken storlek och form du behöver för receptet. Dunkla bitarna i saltat vatten. Använd en upp och ner tallrik eller kruklock för att väga ner auberginen så att den är helt nedsänkt i vattnet.
  4. Låt aubergine sitta i saltlake i minst 30 minuter och upp till 1 timme.
  5. Töm äggplanten och torka den med en ren kökshandduk eller lager av pappershanddukar.

När äggplantan är brined och klappad torr, kan du fortsätta med vilket recept du vill. Några enkla aubergine recept Jag vänder mig till regelbundet att den fördelen av brining inkluderar:

Egentligen är den enda gången att inte lägga till äggplantor när du vill att den ska falla ifrån varandra när du lagar den, som i en aubergine dip eller aubergine soppa , eller om du grillar en hel aubergine med planen att få det att falla ihop i en naturlig puré,