Bistro-sallad med varma getostkroppar

Gåsostsallad är en klassisk fransk bistromaträtt som är lätt att göra hemma. Salladen kombinerar färskt, sallatslös med uppvärmda getostötter. Osten rullas i panko (eller brödsmulor) och upphettas sedan för att bilda ett yttre krusigt lager, vilket skapar getostkrokar. Den är toppad med en senapsåsning av senap. Sparken från senap ger en kontrast till getostens krämiga tång. Gärna blanda färska örter som dill, basilika eller chervil med sallad för några ljusa smaker.

Receptet innehåller två olika sätt att förbereda getostkroken i ugnen eller på spisen. Båda metoderna använder samma ingredienser, och resultatet blir i princip detsamma. Ugnsmetoden är mer hands-off, medan kammarmetoden kräver noggrann uppmärksamhet, eftersom getostkronorna lagar mat i en stekpanna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär getosten i 8 till 10 diskar.
  2. Sätt panko eller brödsmulorna i en grund skål. Om du ska baka getostkronorna, blanda grönsakoljan med panko.
  3. Värm ugnen till 375 F om du ska baka getostkronorna.
  4. För antingen beredning, tryck på getostskivorna i panko. Vänd skivorna så att båda sidorna är helt täckta och rulla kanterna genom panko också. Sätt den belagda getosten på ett bakplåt eller tallrik. Placera disketten i frysen i 15 till 30 minuter. Detta gör att crouterna kan ställas in före matlagning.
  1. Medan getosten sätter in sallad i bitar av bitar , tvätta och torka sallat och lägg åt sidan. Om du använder örter förutom sallat, tvätta, torka och förbereda dem för sallad.
  2. I en stor salladsskål, vispa olivolja , ättika och senap. Tillsätt salt och peppar efter smak och tillsätt den rena sallad till skålen.
  3. Om du bakar i ugnen, baka getostkroken tills den är brunad, cirka 15 minuter.
  4. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelhög värme om du lagar mat på ugnen. Lägg till getost ostronorna. Koka, utan att störa, tills de är bruna på ena sidan. Vänd dem över och laga tills de är bruna på andra sidan. Ta bort dem från värmen och töm dem på en pappershandduksfodrad platta.
  5. Kasta sallan försiktigt för att belägga sallat ordentligt med förbandet. Dela sallad mellan 4 salladsplattor. Tillsätt varje sallad med 2 eller 3 getostkronor och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 365
Totalt fett 29 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 35 mg
Natrium 402 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)