Turkish Highland Meadow Soup är gjord med vanlig yoghurt, ris och mynt

Om du är ett fan av vanlig yoghurt , kommer du gärna att upptäcka det här turkiska receptet för het yoghurt soppa. "Yayla çorbası" (YAI'-lah Chor-BAH'-Suh), eller "Highland Meadow" -soppa är en populär turkisk soppa med vanlig yoghurt, mint och ris.

Det är uppkallat efter "yaylalar" eller höga bergsängar i norra regionerna i Turkiet där bete är bäst och yoghurt och mejeriprodukter av hög kvalitet finns i överflöd. Det är ett bra exempel på turkiska regionala rätter , vanligtvis förknippade med de norra delarna av Turkiet längs Svarta havet, men det är vanligt över hela landet.

När den är lagad precis, är denna soppa creamy och tillfredsställande. Det är den perfekta komfortmat. Jag tycker om att servera den på avslappnade måltider, eller när jag har överbliven vanlig ris från natten innan.

I Turkiet anses detta recept vara ett bra val om du kämpar förkylning, mycket som kycklingsoppa, eller om du återhämtar dig från en sjukdom eller operation. Jag har ofta sett det på sjukhusmenyer!

Det är inte förvånande. Denna soppa är gjord med näringsrika ingredienser, har en mild, myty smak och är lätt i magen. Prova turkisk "highland meadow" soppa och gör något bra för din kropp och dina smaklökar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt först riset i en täckt kastrull med 3 koppar vatten och koka upp det. Minska värmen, täck och koka riset tills det mjuknar.
  2. I en separat skål, slå ägget, vanligt yoghurt, mjöl och 1 kopp vatten snabbt med en trådkvist tills den är väl blandad och krämig. Se till att du inte har några klumpar av mjöl eller yoghurt.
  3. Använd din trådmatris för att röra om riset och vattnet, tillsätt yoghurtblandningen medan du försiktigt viskar. Lägg sedan till salt och vitpeppar. Låt blandningen värmas till och med ångkokning. Fortsätt wisking försiktigt utan att låta soppen koka. Om soppen blir för tjock för din smak, lägg till lite mer vatten.
  1. Smält smöret i en separat panna och tillsätt den torkade mynten. Rör noggrant och ta av värmen quick. Tillsätt smöret och myntet i soppan och fortsätt wisking tills det är väl kombinerat. Garnera varje skål soppa med en kvist färska mintblad.
  2. Om du vill kan du också hålla smöret och mynten skilt och drizzle det över toppen av soppen strax före servering. Om du vill krydda din soppa lite mer, lägg till ca 1 tesked varm röd pepparflingor till smöret tillsammans med minten.