Hemlagad Banan Ketchup

Banan ketchup? Om du inte har hört talas om detta kryddor, kanske du inte kan föreställa dig hur bra det är. Även om det finns en liten tomat i denna ketchup , är det smaken av bananer som lyser igenom. Bananketchup är särskilt bra med fläsk och kyckling .

Banan ketchup finns vanligtvis i Filippinerna, där de upplevde en brist på tomater under andra världskriget och bytte till att göra ketchup från bananer. Det används på många sätt på samma sätt som du skulle använda tomatketchup, inklusive på varma hundar och hamburgare samt grillat kött.

Oavsett om du växte upp med att njuta av det eller vill prova det men inte vill satsa på en specialaffär, använd detta recept på banansketchup.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera russin , lök , vitlök , tomatpasta, bananer och 2/3 kopp vinäger i skålen av en matberedare utrustad med metallbladet.
  2. Process tills det är smidigt och häll det i en stor, tung kastrull.
  3. Till bananblandningen i pannan, tillsätt kvarvarande 2/3 kopp vinäger, 3 koppar vatten och brunt socker, salt och malet chipotle chile pepper. Rör för att kombinera.
  4. Koka upp blandningen över medelhög värme, rör om ofta. Minska värmen till låg och koka upptäckt, rör om ketchupen ibland, i 1 timme och 15 minuter.
  1. Om ketchupen blir för tjock och börjar hänga, lägg till lite av det återstående vattnet (upp till 1 kopp).
  2. Tillsätt majs sirap, allspice , kanel , muskot och nötkött. Koka över medium låg värme, rör om ofta i ytterligare 15 minuter eller tills den är tjock nog för att belägga en metallsked.
  3. Rör i rummet och ta bort pannan från värme. Låt det svalna i 10 minuter.
  4. Skjut ketchupen genom en fin sil, mashing fastorna med baksidan av en sked.
  5. Låt det svalna till rumstemperatur.
  6. Häll banan ketchup i glasflaskor eller burkar, täck och kyl.

Använd banankaket inom en månad. Bananketchup är särskilt bra som konditori med fläsk och fjäderfä.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 28
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)