Round Steak Parmesan Med Tomatsås

Vi är alla bekanta med kalvkött och kycklingparmesan, men visste du att du också kan göra denna favorit italienska maträtt med biff? När det görs med ekonomisk rundbiff är det en överkomlig måltid och ett bra alternativ till den vanliga kalvköttet eller kycklingparmesan. På samma sätt som de här recepten är den smaksatta biffen panerad och stekt, sedan bakad med en smaksatt tomatsås med parmesanost och toppad med smält mozzarella.

Rundbiff kommer från koens bakben. Det är en mager och något hård skära och dra nytta av ömma och långsam matlagning i en vätska. Timman i ugnen täckt i tomatsås hjälper till att hålla biffen fuktig och avlägsnar den från att torka ut och bli segt. Servera denna maträtt med rostad potatis eller spaghetti tillsammans med en kastad sallad och vitlöksbröd för en fantastisk daglig middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C).
  2. Skär rundbiff i 4 till 6 betjäningsstorlekar. Kombinera mjöl, 1/2 tsk salt och peppar på en tallrik. Skaka köttet i det krydda mjölet och punda båda sidorna med köttmallet för att tenderera och platta.
  3. I en skål, slå ägget med vattnet.
  4. Kombinera brödsmulor och basilika i en annan skål.
  5. Doppa varje bit mjölbelagd nötkött i äggblandningen och belägg därefter noggrant med brödkrossblandningen.
  1. Värm en stor stekpanna över medelhög värme. När stekpannan är varm, tillsätt den vegetabiliska oljan eller förkortningen. Brun det belagda nötköttet i den heta oljan, ca 3 till 5 minuter på vardera sidan.
  2. Överför den brunade biffen till en 2 1 / 2- till 3-kvartsbakningsfat.
  3. I en skål kombinerar du tomaterna, tomatsås, parmesanost, vin (om du använder), socker, oregano och kvarvarande 1/4 tsk salt. Häll såsen över biffarna.
  4. Täcka bakplattan tätt med folie och baka i ca 1 timme och 10 minuter eller tills köttet är ömt.
  5. Stänk mozzarellaost över köttet och fortsätt bakning, avtäckt, i ca 5 minuter eller tills osten har smält.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 508
Totalt fett 23 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 162 mg
Natrium 815 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)