Pepparrot sås för rosta nötkött

Det underbara med pepparrotsås är att det är så komplett avgång från de olika rika, smöriga, krämiga såserna som du annars skulle kunna servera med rostbiff - tänk demi-glace eller Béarnaise .

Pepparrot med rostbiff tar saker i en annan riktning helt och hållet.

Med sin bittande värme och spetspipa stör pepparrot fullständigt biffens smak, vilket distraherar dig tillräckligt länge för att fokusera din medvetenhet, och omedelbart senare är du tillbaka för att prova på nötköttet igen - men det är som att du smakar det för första gången.

Pepparrot med nötkött hjälper till att hålla varje bit intressant. Vilket är viktigt när du njuter av en generös servering av prime rib . Gommen kräver kontrast, eller slutligen går det i viloläge - oavsett hur läckra maten kan vara.

Sedan, som en kontrast till kontrast, sämmer grädden gommen samtidigt som den bidrar med sin egen krämiga, rika rikedom.

En anteckning på pepparrot: "Förberedd pepparrot" är riven pepparrotrot som har blandats med ättika för att behålla sin smak. Generellt sett (förutom att skribenten specifikt beskriver peeling och gitterrot pepparrotrot), när ett recept kräver pepparrot, hänvisar de till beredd pepparrot.

Du kan enkelt förbereda detta recept med ny riven pepparrotrot, dock. Skala roten och skära den i bitar tillräckligt små för att din blender eller matberedare ska hantera processen tills den är finhackad men inte helt renad. Ångan kan brinna om du andas in det, var försiktig när du tar bort locket.

När den är bearbetad häll i lite ättika och rör om. Du vill bara pepparrot jämn fuktad av ättika. Du kan hålla den i en burk i kylskåpet i några veckor, och du kan också skala eventuell oanvänd pepparrot, klippa den i bitar, linda dem individuellt och frysa.

Slutligen, om du gör din egen, kommer det att bli mycket varmare än köpköpta. Så medan det här receptet kräver ¼ kopp beredd pepparrot, kanske du vill börja med hälften det om du gör din egen och lägger till mer om du behöver det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en glasskål. Rör tills det är väl blandat.
  2. Kyl i minst två timmar för att låta smakerna komma ihop. Omkring 15 minuter innan du vill servera den kan du ta den ur kylskåpet och låt den sitta vid rumstemperatur så det är inte iskallt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 124
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 124 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)