Hur man lagar Pacific Cod och Alaskan Pollock Fish

Tips för hantering av Atlantic Cod's kusiner

De flesta har ätit torsk någon gång i sina liv, men fram till nyligen var det vanligtvis atlantisk torsk. Men på grund av många års överfiske (Tänk Gortons fiskpinnar och McDonald's Filet-O-Fish) är det bara det isländska fisket som står i gott skick för torsk. Men eftersom efterfrågan på torsk och dess kusin i pollockfisken fortsätter att växa, har fisken i Nordstaterna påskyndat produktionen av liknande arter.

Idag är nästan alla fiskpinnar, snabbmat eller panerad fisk som du hittar i USA, antingen Stilla havet torsk eller Alaska pollock.

Båda fiskarna är i utmärkt form, så dessa fiskar är både ekonomiska och hållbara val för skaldjurälskare. Stilla havet torsk och Alaskan pollock är vit, mager, mild fisk. De kommer vanligtvis som hudlösa filéer och säljs vanligtvis frusna. Båda har en grov fling när de kokas och deras ben gör utmärkt lager, men skillnaden är i sin konsistens: Stilla torsk är nästan identisk med sin atlantkusin, bara något mindre fast; pollock fisk är å andra sidan mjuk.

Matlagning Pacific Cod Fish

Stilla havet torsk är ett utmärkt ersättare för något recept som kräver Atlantic torsk. Det är vad du får i de flesta restauranger i dag när du beställer torsk. Stillahavsområdet torsk är utmärkt bakad, stekt (speciellt smaktrad som i fisk och chips), sautad och ångad.

Stilla havet torsk är också bra i fisk soppor och chowders eftersom det kommer att förbli fast.

Matlagning Alaskan Pollock Fish

Alaskan pollock gör fina fiskpinnar och fiskkakor och är bra ångad. Det är acceptabelt som fisk och chips , men det här är inte det perfekta preparatet. Krossa inte det, för om du gör den minsta felberäkningen vid tidpunkten kan du sluta med torra filéer.

Också, lägg inte Alaskan pollock i en fisksoppa, om du inte tänker puréa soppen eftersom fisken praktiskt taget kommer att lösas upp i buljongen.

Ett annat sätt att äta Alaskan pollock är som surimi , eller imitationskrabba. Du har antagligen ätit det i en Kalifornienrulle på mellanklass sushi barer; ofta är "krabba" i denna krabba-och-avokadosrulle faktiskt Alaskan pollock, bearbetad till surimi. Det ska smaka som snö eller kungskrabba, även om det verkligen inte gör det.

Köpa och lagra båda fiskarna

Både Stilla havet torsk och Alaskan pollock fryser mycket bra, och eftersom båda är från avlägsna vatten är det bäst att alltid köpa frysta, om inte du kan vara säker på att den färska fisken aldrig har frysts innan.

Och kom ihåg att du inte äter antingen fisk rå! De kan ibland ha små parasitiska maskar som passerar till dig om du äter fisken okokta, varför du inte ser torsk på en sushi-meny. Även om de inte dör när fisken är frusen blir ormarna ofarliga och är praktiskt taget osynliga när de är kokta. Anmärkningsvärda fiskmarknader tar bort dem när de säljer antingen färskt.