Grillad Asparges

Grillning kan bara vara det bästa sättet att laga sparris. Först, som du kommer att se nedan, grillad sparris är galen lätt. För det andra, den förkolade, rökiga smaken som grillen lägger till belyser den gräsbevuxna essensen av asparges. För det tredje smakar grillad sparris lika bra rakt ut som grillen vid den varma rumstemperaturen en timme senare, vilket gör det till ett utmärkt tillskott till stora fester eller bufféer genom att låta dig få lite av grillningen på förhand.

Talar om vilket ... detta recept är enkelt fördubblat, tredubblat eller fyrdubblat. Det är mer en metod än ett recept, så gärna experimentera med såser och påfyllningar när du får dem av gallret.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en gas- eller kolgrill för hög värme (du kan hålla handen en tum ovanför matlagningen i bara 1 till 2 sekunder innan du tar bort den eftersom det känns så varmt).
  2. Trim eller skalla sparrisen (se hur man skär Asparges och / eller hur man skalar Asparges om du aldrig har beredd sparris innan).
  3. Kasta sparrisen med oljan för att belägga den noggrant. Använd gärna mer olja, om du vill att belägga det med en minimal mängd innebär mycket att kasta.
  1. Placera sparrisen på grillen, täck och koka tills aspargesfärgen höjs och grillmärken visas 4 till 5 minuter. Vänd sparrisen, täck och koka tills det är ömt, ca 4 till 5 minuter.
  2. Ta bort sparrisen från grillen. Stänk det med salt och citronsaft, om du vill. Servera grillad asparges varm, varm eller vid rumstemperatur.

Tidigt i aspargesäsongen är det sannolikt att den helt enkelt citronsaft-klara sparrisen uppfyller, eftersom den framhäver den unika aspargesmak som har saknats från dina smaklökar sedan föregående vår. När säsongen fortsätter, och aspargan i sig blir mindre av ett övertygande drag, kanske du vill göra en sås att gå med den. Jag är en fan av aioli , en fransk garlicky majonnäs, eller rouille , en röd peppar mayo populär i södra Frankrike, som båda kan dopas på grillad sparris eller erbjudas på sidan för att doppa. För dem som är mindre intresserade av mayo, är en salotvinegigrette eller en ny basilikadvinegruta båda goda alternativ.

* Leta efter feta sparris spjut att sätta på grillen - deras köttfärg fungerar bra med grillning och de är lättare att hantera på gallret (och mindre sannolikt att falla igenom!). Tvärtemot populär tro är tunn asparges inte mer ömt än fet asparges och är inte yngre, åtminstone spjutet s är inte. Tjockleken på sparris spjut dikteras av hur gammal växten är (sparrisväxter kommer att producera sparris i upp till 20 år) och den specifika sorten av växten. Ömhet har att göra med hur sparrisen växte och hur nyligen det skördades.

Som med så många grönsaker, är färska lika med anbud. Faktum är att om de är lika färska kommer feta spjut vara mer ömma eftersom de har en tjockare inre kärna så att förhållandet mellan skal och kärna är lägre.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 17
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)