Easy Tomat Ketchup Recept

Vanligtvis är jag allt för att laga mat från början, men om du verkligen vill kopiera smaken av flaska ketchup från affären hemma, börja inte med färska tomater, lök och vitlök.

Istället använder detta recept tomatpasta och pulveriserat lök och vitlök. Du kan använda hemlagade versioner av dessa redan bevarade livsmedel, men byte av sina färska motsvarigheter kommer att ge en helt annan smak som inte är något som den välbekanta kommersiella produkten.

Denna läckra hemlagad tomatketchup är klar om en halvtimme (45 min. Om du tar det extra steget med konservering).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienserna i en liten kruka med bara en halv kopp vatten för att börja med.
  2. Koka upp ingredienserna över medium värme, rör om ofta.
  3. När blandningen når en koka, minska värmen till låg och låt ketchupen koka i 15 minuter. Rör om några minuter, skrapa blandningen bort från krukans sidor och se till att den inte klibbar till botten. Låt det inte brinna. Lägg till mer vatten om det behövs för att hålla det från förtjockning för mycket.
  1. Om du efter 15 minuter konstaterar att du har lagt till lite för mycket vatten och ketchupen är för tunn, höja värmen till medelhög och koka i några minuter, ständigt omrör, för att koka bort överskottsvätskan. Ketchupen ska vara tjock nog att när du drar en träsked över potten, lämnar den en tom spår som inte fyller in direkt.
  2. Stäng av värmen och låt ketchupen svalna i 5 minuter. Överför den till rena glasburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept). Täck och förvara i kylskåpet i upp till en månad, eller följ instruktionerna om konservering nedan.
  3. För långvarigt (upp till ett år) lagring vid rumstemperatur, var noga med att lämna 1/2-tums huvudutrymme mellan ketchupens yta och fönstren på burkarna. Skruva på burklockor och bearbeta i ett kokande vattenbad i 15 minuter (justera konserveringstiden om du bor i hög höjd ).
  4. När du har öppnat en kruka, förvara den i kylen precis som du skulle ketchup från affären. Observera att de oöppnade, förseglade burkarna fortfarande är säkra att äta utöver ett år, men kvaliteten kommer att minska efter 12 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 18
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 66 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)