Classic Scottish Shortbread

Enkelheten hos shortbread gör den populär, och smörsmaken är fantastisk. Jag lägger ibland vaniljpulver till extra smak. En enkel äggtvätt och sockertillägg kan tillsättas innan du bakar. Torka försiktigt äggtvätten - 1 äggvita slagen med 1 tsk vatten - på kakorna och strö över det vanliga granulatet eller ett dekorationssocker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka rikligt med socker och smör. Tillsätt 2 1/2 kopp mjöl och blanda noggrant. Vänd ut på en yta med mjöl med resterande 1/2 kopp mjöl. Knippa degen tills den spricker på ytan.
  2. Rulla ut 1/4 tum tjock och skär ut med skärare. Kaka kakor med gaffeltarmar och placera på ungreased kakor. Baka vid 275 ° C i ca 45 till 55 minuter, eller tills det är lättbrunet.

Gör ca 2 dussin kakor.

Du kanske också gillar

Besökarnas kommentarer

"Jag har gjort detta recept flera gånger och det kommer alltid bra ut. Jag bakar dock kakorna i en shortbread-pan och använder inte köksskärare. Jag har provat andra shortbreadrecept med socker och de har inte det smälta i munnen-konsistensen !! " - Mary

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 117
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 60 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)