Gräddfil med aprikossås

Detta mjuka, läckra smörgrynsloinrecept bereds med en marinaden och serveras med en lätt aprikossås. Eftersom fläskbräden ska marinera i ca 4 timmar, planerar att börja preparera tidigt på dagen,

Marinaden är en enkel blandning av sojasås och vitlök, tillsammans med kryddor, och såsen är gjord med aprikosbehållare. Persikokonserver kan användas i receptet också. Såsen kompletterar fläskspisen vackert.

Servera den här fläskfiléen med ris eller en nudlarrätt för en fantastisk familjemjöl.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor matförvaringspåse eller glasskål, kombinera 1/2 kopp kycklingsbuljong, sojasås, malet vitlök, torr senap, timjan och ingefära. Tillsätt fläskbröd, vänd på skiktet väl. Täck och kyl i 4 timmar, vrid ibland. Ta bort fläskbröd och kassera marinaden.

Värm ugnen till 325 F.

Placera fläskbröd, fet sida uppåt, på ett ställ i en foliefodrad stekpanna. Baka i den förvärmda ugnen, avtäckt, i 1 1/2 till 2 timmar, eller tills en kötttermometer eller snabbläsmattermometer registrerar minst 145 F när den sätts i mitten av grillen.

Ta av grillen från ugnen, tält löst med ett ark folie och låt det stå i 15 minuter före skivning.

Under tiden, i en kastrull över medelvärme, kombinera konserverna, 2 matskedar kycklingbuljong eller sherry och 1 matsked sojasås. Koka såsen och vrid värmen till låg. Smäll i 1 minut.

Skiv fläsklinnen smidigt och servera den med aprikossås.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Slow Cooker Brown Sugar Pork Loin

Vitlök och ört Crusted Pork Loin Roast

Pulled Pork, North Carolina Style

Rotisserie Pork Blade Roast

Honung-Bourbon-glasat fläsklinne

Bacon Wrapped Pork Loin Med Marmalad Brun Sockerglas