Holländska ugnsberedningen

Jag ska erkänna att jag är partisk, men jag tror att det inte finns något som en holländsk ugnsmat när du camping eller bara utanför dörren. Det luktar bra matlagning, och maten är lätt att förbereda och riktigt bra när den är klar. Vår familj älskar nederländska ugnskokning. Det är inte ovanligt att vi ställer in nederländska ugnar på ett metallbord på vårt däck för att laga en stor middag eller frukost.

Jag har inte alltid varit en holländsk ugn fanatiker, men medan jag var scoutmaster i vår lokala trupp, lärde jag mig nederländska ugnslagsteknik från en expertfader till en av mina spejkar.

Beviljas, nederländsk ugnskokning är inte för svag hjärta. Det tar mycket tid, lite arbete att ställa upp och städa upp, och lite pengar för att få växeln att komma igång. Men när du blir ansluten känner du att du har gjort det hela ditt liv. Det verkar finnas en riktig kultur bland holländska ugnskokar, och om du verkligen kommer in i det, kan du hitta matkonkurrenser många helger på året nästan överallt i världen.

Vad behöver du veta för att bli en bra holländsk ugnskock?

Köper en holländsk ugn

En holländsk ugn är så namngiven eftersom den härstammar i Nederländerna bland det nederländska folket. En nederländsk ugn är vanligtvis gjord av gjutjärn , även om vissa är gjorda av aluminium. De brukar laga mat på en nästan allmänt förekommande 350 grader Fahrenheit, och om de är byggda på rätt sätt kan de laga allt från bergsmans frukost till kött och potatis, skomakare, kex, kakor och bröd och mer.

Baserat på min erfarenhet borde du köpa en gjutjärn nederländsk ugn, såvida du inte kommer att ryggsäck och ta den med.

Om du gör det, få en aluminiumholländsk ugn. Men annars kommer det tunga gjutjärnet att laga mycket jämnare och städa upp lättare.

Några holländska ugnar kommer pre-kryddat. Jag brukade vägra att köpa förskämd ugn, föredrar att säsja dem själv. Men jag fick en pre-seasoned Lodge varumärke nederländska ugn och det har varit helt bra.

Holländska ugnar kommer också i olika storlekar. De mäts i inches av öppningen. Den mest populära holländska ugnen är 12-tommers sortimentet, som rymmer cirka 6 kV och kommer att tjäna, om den är full, 12 till 14 personer. 8-tommers versionen är bara rätt för två personer och en 10-tommers holländsk ugn kommer att tjäna 2-6 personer Jag har en 10 ", en 12" och en 14 "holländsk ugn, så vi kan laga en stor måltid och en efterrätt samtidigt.

Se också till att locket förseglar sig väl runt kanterna. Vissa fyndholländska ugnar har inte bra passande lock, vilket gör att bakning i ugnen mycket mindre förutsägbar.

Krydda din holländska ugn

Om du köper en ugn som inte är kryddat, måste du krydda din ugn så att det kommer att ta lång tid, laga dig bra och städa upp lätt. Först måste du tvätta den nya ugnen strax ut ur lådan med varmt tvålvatten för att ta bort vaxskyddsmedlet. Det här är den enda gången du någonsin kommer att använda tvål på din nederländska ugn. Skölj och torka noggrant och täcka sedan på alla ytor, inifrån och ut, med god kvalitet vegetabilisk olja med en bomullstyg. Häll sedan bara tillräckligt med vegetabilisk olja i att belägga nederkanten av den nederländska ugnen och sätt den i en 350 graders ugn i ca 30 minuter. Det tenderar att röka lite, så jag brukar göra mina i en gasgrill grill ute.

Efter 30 minuter tar du den nederländska ugnen ut och byter oljan inuti den nederländska ugnen runt på alla ytor. Var försiktig - oljan blir varm!

Vrid ugnen ned till 200 grader och sätt in den nederländska ugnen igen i en timme. I slutet av timmen stäng av ugnen och lämna den nederländska ugnen där över natten. På morgonen sopa upp eventuell kvarvarande olja i botten av den nederländska ugnen över ytan av den nederländska ugnen och du är klar.

Den bakade oljan gör den nederländska ugnen mycket mörkbrun, nästan svart. Så länge du inte använder metallredskap, och inte tvätta det med tvål igen, kommer den nederländska ugnen att vara i flera år framöver och kommer inte att rosta. Om patina någonsin förstörs, upprepa krydda processen.

Temperaturkontroll

Hemligheten med stor nederländsk ugnskokare är temperaturkontroll. Medan du kan använda en holländsk ugn för att laga mat på en öppen eld, känner de flesta nederländska ugnskokarna att använda kol .

Det har en tendens att laga jämnare och upprätthålla en mer konsekvent temperatur.

Du kommer att vilja välja en brikett av god kvalitet, som är lätt att tända och kommer att hålla länge. De flesta holländska ugnskokarna jag vet använder Kingsford träkol.

Det bästa sättet att förbereda träkol för en nederländsk ugnsupplevelse är att lägga den i en kolskorsten. Krumpa lite tidning, sätt skorstenen ovanpå och ljka avisen i brand. Detta börjar briketterna och efter ca 20 minuter kommer de att vara heta och klara att använda.

Att placera briketterna ovanpå och under den nederländska ugnen är det bästa sättet att bibehålla en jämn temperatur. Den bästa tumregeln är att ta storleken på din nederländska ugn (som 10 "eller 12"), och multiplicera det numret med två. Placera därefter en tredjedel av kolarna under ugnen och två tredjedelar på toppen. Så, för en 12 "holländsk ugn, skulle du använda 24 briketter, med 8 på botten och 16 på toppen. Jämna ut dem båda under och på locket.

Du vill också se till att du skyddar heta kolar från vind, vilket kommer att kyla dem för snabbt. Vi lägger våra holländska ugnar på ett tungt metallkökbord med vindskärm, vilket är det bästa sättet att skydda det från brisen.

Rengör din nederländska ugn

Det finns några viktiga tips för rengöring av den nederländska ugnen efter användning.

Använd först aldrig tvål. Det kommer att skada patina i den nederländska ugnen och göra den fast vid mat och riskera rost.

Fyll den nederländska ugnen med varmt vatten vid rengöring eller värm vattenet i den nederländska ugnen över en eld. Låt hett vatten sitta i ca 10 minuter, dränera sedan av hett vatten och använd en plast- eller träskrapa för att ta bort eventuell kvarvarande mat. Se till att du gör detsamma med locket. Skölj sedan ut det igen med mycket varmt vatten och torka det noga med en pappershandduk och låt det lufttorka. (Ugnen kommer fortfarande att vara varm så att torkprocessen bara tar några minuter). Lägg sedan på hela ugnens inneryta och locka med ett litet lager vegetabilisk olja. När du lägger locket på ugnen för förvaring, lägg en pappershandduk mellan locket och ugnen så att du kan öppna den igen.

Att laga mat med en holländsk ugn är mycket roligt, oavsett om du lagar mat på camping eller i din egen bakgård. Om du behandlar ugnen väl, kommer den att vara i många år.