Potatis, fänkål och landskinka

Denna läckra soppa är en läcker kombination av potatis, spenat och landskinka i en krämig buljong. Landskinka är en särskild typ av skinka som vanligtvis är "torrhärdad" och äldre. Det är lätt att hitta i södra USA, men om du inte kan hitta den, använd överbliven tärad skinka i receptet.

Fänkål ger potatissoppa en extra smakbit, och det är hjärtligt nog att vara en kvällssoppa. Servera denna soppa med majsbröd eller crusty rullar och en kastad sallad för en tillfredsställande familjen måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm smöret i en stor, tung kastrull över medium låg värme. Tillsätt tärnad lök, fänkål och selleri. Koka, rör om tills grönsakerna är ömma. Tillsätt vitlök och laga mat i 1 minut längre.
  2. Rör mjölet i smöret och grönsakerna och rör om tills det är väl blandat. Tillsätt kycklingbuljongen, skinka, potatis, spenat och timjan. Fortsätt tillagning, rör om tills det är förtjockat.
  3. Täck pannan och koka i ca 10 minuter, eller tills potatis är ömt. Rör i tung grädde och tillsätt salt och peppar, smaka på. Värm igenom.

Du kanske också gillar

Crockpot Potatissoppa

Korv och potatissoppa med Kale

Bakad potatissoppa

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 552
Totalt fett 35 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 1,356 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 7 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)