Fira Hogmanay, det skotska nyårsfesten

Vad är Hogmanay?

Hogmanay är den skotska nyårsafton som kan vara i dagar och dagar; Det är välkänt att ingen firar på kvällen ganska som skotten. Vad roligt!

Det antas att skotten ervde firandet av Hogmanay från vikingarna som traditionellt skulle fira den kortaste dagen i året. Som jul var allt utom förbjudet och firade bara mycket tyst i Skottland från slutet av 1700-talet fram till mitten av 1950-talet, blev nyårsafton något av en bra ursäkt för uppenbarelse såväl som det som knappast behövdes, ursäkta att dricka whisky och äta god mat som inte hade tillåtits under julperioden under förbudet.

Nu börjar skotten göra både jul och Hogmanay, men på något sätt har det minskat roligt, spel och antics som genomfördes den 31 december, säger många att de kanske har vuxit sedan förbudet upphöjdes.

Hogmanay tullen i Skottland

Som midnatt strejker är det stammen av Auld Lang Syne, Robert Burns version av denna traditionella skotska luft som kan höras överallt inklusive över gränserna i England och många andra länder runt om i världen. Den här sången följs sedan av en skål till hälsa, rikedom och lycka för det kommande året, så äntligen, Custom Footing.

Fyrverkerier har, liksom resten av världen, blivit synonymt med nyårsafton i Skottland. Edinburgh är särskilt värd en fantastisk skärm runt slottet.

Första anslag i Skottland

Först-Footing är besök av vänner och familj omedelbart efter midnatt och ser skotten rusar från hus till hus till välkomna i det nya året.

För att få lycka till det följande året är "Första foten" i huset traditionellt en mörk, stilig man som bär en bit kol, whisky, skotsk shortbread och svart bulle - ett rikt mörkt fruktkaka inneslutet i konditorivaror. Besökaren får i gengäld ett litet glas whisky. Att det måste vara en mörk, stilig man tros häfta tillbaka till vikingarna som var blonda och anländer precis vid din dörr när som helst var inte det bästa att hända med dig.

Därför ger en mörkhårig man en större känsla av säkerhet.

Nyårsafton i resten av Förenade kungariket

Många av de skotska tullen har infiltrerat i resten av Storbritannien. Även om Förstaspel är mindre vanligt söder om den skotska gränsen, kan sång och rostning - ibland följd av fyrverkerier - höras i hela de brittiska öarna. Och det är naturligtvis obligatoriskt att dricka och äta, men Haggis kommer sällan att serveras.

Alla recept du behöver för en fantastisk skotsk nyårsafton

Livsmedel av Hogmanay är så traditionella som någon första fot eller sång. Inom denna lista finns det alla matar du kan förvänta dig någonstans i Skottland vid firandet. Och som tidigare nämnts, glöm inte whiskyen.