Light Curried Zucchini Soup

Currypulver och äpplen ger fantastisk, rik smak till denna zucchini soppa. Detta är ett utmärkt sätt att använda din överblivna zucchini. Eftersom soppan är blandad och slät kan du även använda fryst färskt zucchini i receptet.

Currypulver är en blandning av flera kryddor och kan variera i styrka och smak. Lägg det i små mängder för att säkerställa att det inte överväldigar soppen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skiva eller hugga zucchini; avsätta.
  2. Skala äpplen, kärna dem och sedan tärningarna.
  3. Smält smöret i en stor kastrull eller nederländsk ugn över låg värme.
  4. När smöret är varmt och skummningen sänker, lägg till lök, vitlök och morot. Koka långsamt tills löken är genomskinlig och något gulgad, omrör ofta.
  5. Tillsätt zucchini, tärnade äpplen, kycklingföda och currypulver till lökblandningen och öka värmen till högt. Koka i 2 minuter.
  1. Minska värmen till låg, täck och simma i 20 till 25 minuter.
  2. Rengör noggrant den varma soppen i mixern i små satser. Tillsätt kosher salt och nybakad svartpeppar efter smak. Servera soppan garnerad med koriander eller italiensk persilja löv.

tips

För mycket zucchini att äta eller ge bort? Frys det! Frysa strimlad eller skivad zucchini för användning i soppor, grytor och zucchini bröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 126
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 551 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)