Traditionell Cock a Leekie Soup Recept

Cock a Leekie Soup är en jordisk, traditionell skotsk maträtt med många regionala variationer, av vilka några går tillbaka så långt som 1500-talet. Det finns många variationer på recepten och ingen har fel, det här är en kyckling- och purjursoppa och förstås öppen för tolkning.

Vissa kockar kan lägga till hackad grillad bacon i soppen, vissa kommer att använda bifflager, och många föreslår att man erbjuder stewed pommes frites med den färdiga skålen som rekommenderades av Talleyrand, den franska gourmeten. Det här receptet använder en hel kyckling kokad i en kruka, men det finns inga pommes frites, men gärna lägga till dem om du vill.

Oavsett ditt val av recept på cock a leekie, se till att du försöker det här enkla receptet baserat på en från sena Ronnie Clydesdale av Allestädes Chip i Glasgow. Det är en säker eldsvinnare och följer den traditionella metoden för att göra soppan och verkligen finns det inte mer en skotsk restaurang att hitta, så de vet vad de pratar om.

Vad du behöver

Hur man gör det

Serverar 4

Obs! Den reserverade kycklingen serveras ibland som en separat kurs med malda eller kokta potatis och en mycket stark sås eller kanske gul engelsk senap. Eller, mindre traditionell men ändå välsmakande använder den kokta kycklingen i en curry eller en paj och andra kvarstående recept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 415
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 127 mg
Natrium 137 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)