Black Forest Bread - Schwarzwaelder Kruste

Black Forest Crust låter som ett romantiskt bröd och det är. Romantiken i en tysk semester väntar på dig med detta fuktiga vete och råg "Mischbrot." Syrdeg och svamp upprättas om några minuter kvällen innan och det här läckra brödet bakas på en het sten i en konventionell ugn, vilket ger en tjock, kryddskorpa som smakar bra med alla slags påfyllningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anmärkningar om mjölk

Rågmjölet som krävdes i originalreceptet är "Roggenmehl 997", som faller mellan lätta och medelstora rågmjöl. Byt ut allt ljust mjöl eller allt medium mjöl om du vill.

Brödmjölet som används i Tyskland, " Weizenmehl 812 ", liknar starkt King Arthur French Style eller European-Style-mjöl . Om detta är för dyrt eller otillgängligt är brödmjöl med hög proteinhalt också bra.

Förbered svampen och surdjuren dagen före bakning

1. Det tar bara några minuter och blir snabbare, desto mer gör du det. Om du bager mycket bröd, investera i en skala så att du kan använda de mycket noggranna mätningarna efter vikt.

2. Blanda ingredienserna till surdeggen starteren tillsammans för hand tills den bildar en boll. Täck förrätten och lämna i rumstemperatur i 12-18 timmar.

Förrätten kan matas på råg eller vit mjöl. Förrätten bör ha matats nyligen, så om den har varit i kylskåpet i en månad, mata den en gång innan du börjar receptet.

3. Blanda ingredienserna för svampen för hand. Om du använder färsk jäst eller icke-snabb jäst, lösa jästen i lite av vattnet innan du lägger till det.

4. När degen kommer ihop för att bilda en boll, låt den sitta i två timmar vid rumstemperatur, sätt sedan i plastfolie och lägg i kylskåpet i 10-16 timmar. Du kan också kyla båda delarna i upp till 48 timmar om det behövs.

Bakdag

1. Blanda surdegen, svampen och resten av ingredienserna i mixern på låg med en degkrok i ca 8 minuter. Vrid hastigheten uppåt och fortsätt att blanda i 4 minuter.

2. Vänd ut på en lättmjölad bräda och knä några gånger.

3. Lägg till mjöl om degen är för mjuk. Det ska vara smidigt, men inte så mjukt att det förlorar form omedelbart på brädet när du släpper det.

4. Låt den höjas, täckas, i 30 minuter, stansa sedan stiga i 15 minuter. Detta antar en degtemperatur på ca 74 ° F. Om din deg är kallare, låt den stiga lite längre.

Degen kommer inte att dubbla i bulk.

5. Forma två runda bröd med degen, dra degen runt för att bilda en "boule" och sträcka glutenhuden runt botten. Kläm inte helt ner underdelen, eftersom det blir den attraktiva toppen i ugnen.

6. Placera degen med de sömmande sidorna ned i en rågmjölkad brödkorg eller mjölkad skål.

7. Låt brödet stiga i 60 minuter. Du bör se en märkbar ökning, även om den inte fördubblats i bulk.

8. Värm ugnen med brödstenen i minst 30, bättre 60 minuter, till 475 ° F. Stenen ska vara på mittenstället med ett hylla under det för att hålla varmvattenpannan.

9. Unmold brödet (seam-sidan upp) på en majsmjölkad bakers skal eller baksidan av ett kakan och överför till den heta stenen.

10. Efter 2 minuter öppnar du ugnsluckan och lägger en kopp varmt vatten till varmvattenpannan. Tillsätt ånga genom att spruta väggarna med vatten, om du kan.

11. Ställ ugns temperaturen ned till 400 ° F efter 10 minuter.

12. Baka i 40 minuter. Öppna ugnen en spricka för de senaste 20 för att släppa ut resten av ångan. Bröd bör ha en inre temperatur på minst 190 ° F.

Låt brödet svalna helt innan det skärs eller fryser.

Detta bröd kan förhöjas med käppfrö (ca 1 tesked) eller "Brotgewürz", en blandning av karvä, anis, fänkål och korianderfrön, krossad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 146
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 858 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)