Fyra rosor Bourbon Whisky

Som berättelsen går, kom Four Roses namn som en av de södra "Scarlett O'Hara" -momenten, genomsyrad av romans. Företaget startades 1884 av Paul Jones Jr. på Louisville Whisky Row. Inverkan av företagets namn kom från hans älskling som berättade för henne att hon skulle bära fyra röda rosor till en storboll om hon skulle acceptera sitt förslag. Hon gjorde och han använde ögonblicket som en inspiration för hans nya bourbon-verksamhet.

Hade hon inte accepterat namnet kan ha varit lite mörkare och något sämre, men det är inte så och vi är kvar med en rosig whisky.

Vad gör fyra rosor olika

Genom åren har många destillerier producerat bourbon i hjärtat av Kentucky. Vad vi ser allmänt tillgängliga på dagens hyllor är grödans grädde bland dessa destillerier. Fyra rosor har ett rutigt förflutet, en markerad av ett fåtal företagsutköp och en av dem som ledde till en nära utrotning av varumärket på den amerikanska marknaden.

Vilka fyra rosor har det för sig idag är att det är det enda bourbon whisky destillatet att använda fem proprietära jästar med två separata mashräkningar som sträcker sig från 60-75% majs för att producera 10 olika bourbons. De använder också enstaka rickhus för att åldra bourbon medan många av deras motsvarigheter har vuxit för att använda flera våningar hus.

Här är en primer för att hjälpa dig att förstå fyra rosor Bourbons:

Sedan 1995 har Jim Rutledge gjort ett fantastiskt jobb på Four Roses som sin Master Distiller.

Han är också känd som "Mr. Four Roses". Destilleriet ligger i Lawrenceburg, Kentucky, medan Rick Houses ligger i Cox's Creek, och båda är öppna för turer.

Four Roses Yellow Label Bourbon

Four Roses Yellow Label är märkesstandarden, ungefär som Jim Beam White Label eller Johnny Walker Red Label. Detta kommer att bli den flaska som du hittar regelbundet i de flesta spritbutiker och kostar mellan 20-25 dollar. Till det rimliga priset är detta ett bra bourbon och kan snabbt bli en av dina "gamla pålitliga". Du kommer att upptäcka att detta är en blandbar whisky, perfekt för nästan vilken whisky dryck du är i humör för. Dess karaktär är blommig, slät och sofistikerad. Det är en bra introduktion till bourbon för de oinitierade.

Smakspresentationer

Detta bourbon har en blommig doft och har rosa, korniga och kryddiga undertoner med lite honungsträva. Smaken är skarp, jämn och mjuk samtidigt, markerad av vanilj, päron och äpple och anteckningar av ek som smälter försiktigt in i frukterna. Det slutar med en lugnande jämnhet som är halvtorkad och innehåller tips av kryddig apelsin.

Andra fyra rosor Bourbons

Fyra rosor har en imponerande sortiment av bourbon whisky och den gula etiketten är bara början.

Det finns olika flaskor som hittas genom världen. Japan är unikt genom att Black Label och Super Premium bara släpps där, men du kan också hitta Single Barrel. I Europa hittar du gul etikett, liten sats och enkel fat. I USA finns de gula etikett-, singelfat-, småbatch- och eventuella begränsade utgåvor och Mariage Collection bourbons tillgängliga.

Sommaren 2010 släpptes två speciella flaskor, en från varje Single Barrel och Small Batch samlingar och båda är begränsade utgåvor. Dessa var handplockade av Master Distiller Jim Rutledge och är fantastiska läppbourbons för connoisseur och inte så erfarna bourbon drinker. De är samlare värdiga och du kommer att vilja hitta dessa innan de är borta.