Orange Simple Sirap Recept

Enkel sirap är en lösning av lika delar (i vikt) socker och vatten. Det kan användas för att sötas och tillsätt fukt till kakor och andra desserter.

Det är också praktiskt att söta kalla drycker som ispressat kaffe och iste, eftersom det inte svaleras med socker i kallt drycker som det gör i heta.

Det finns också en rad cocktails som använder enkel sirap, som den gammaldags och Mojito .

Saken om enkel sirap är det som traditionellt görs genom att koka vattnet och sockret tills sockret löser upp sig. Den resulterande sirapen kyles sedan och lagras sedan i en flaska eller burk. Du kan införa den med apelsinfärg genom att simma apelsinskal i sirapen, vilket kan vara trevligt för att borsta på lagren i en klassisk genoise-tårta .

Det finns dock några problem med denna teknik. En, om du oavsiktligt skulle splittra en droppe kokande-het enkel sirap på dig själv, kommer du att vara i mycket smärta. Och två, potten som du brukade simma i sirapen, kommer att bli en smärta att rengöra - så mycket att du kanske föredrar smärtan att brinna av sakerna.

Och du måste också vänta på att det ska svalna.

Lyckligtvis kan du göra enkel sirap utan kokning. Bara kombinera sockret och vattnet i en burk eller en flaska och låt den sitta i ca 20 minuter, ge den en skaka eller rör om var femte minut eller så. Zero cleanups, noll väntar på att det ska svalna, och noll chans att bibehålla andra graders brännskador.

Ändå kommer kokad enkel sirap att hålla mycket längre, eftersom kokning blir av med bakterier som kan göra att den blir dålig . Men vi pratar skillnaden mellan att hålla i tre månader med den omrörda sirapen kontra mer eller mindre i obestämd tid med den kokta sorten. Så om du planerar att använda den snabbt, kommer den skaka versionen att fungera bra.

Självklart, om du inte lagar sirap, kan du inte smaka på det genom att simma på apelsinskalar i den. Men du kan bara röra in en halv kopp nypressad apelsinjuice (per liter sirap), eller 1/4 citronsaft och 1/4 kopp apelsinjuice.

Och om du bara använder din enkla sirap för att söta drycker, kan du inte lämna citrusjuice helt och hållet.

Förresten kan du köpa en enkel sirapskit som i grunden är en flaska med markeringar på den för att ange hur mycket socker och vatten som ska tillsättas. Du korkar det bara och skakar det upp. Helt onödigt, men fortfarande snällt coolt och kan göra en fin present.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vatten-, socker- och apelsinskalarna i en tungbottenpanna. Rör för att kombinera, koka upp och laga tills sockret löses upp och rör om det ibland.
  2. Avlägsna från värme, avlägsna skalen och låt sirapen svalna. Överför till en flaska eller burk. Förvara i kylskåpet för längsta livslängd.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 63
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)