Spanska rosta lamm (Cordero Asado eller Lechazo)

Detta recept på grillat lamm serverar 8-10 personer med hälften av ett sugande lamm eller "lechazo", som väger 9-11 pund. Lamm i USA är generellt mycket stort, eftersom det mest populära skälet är lammbenet. Lamm i USA slaktas mycket äldre än det är vanligt att göra i Europa. Så, om du inte kan köpa ett sugande lamm genom din lokala slaktare, köp ett lammben (ben-in).

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! Även om den traditionella metoden för rostning av lamm inbegriper gnidning av lammet med svavel eller vegetabilisk förkortning, används extra jungfruolja nu i stället.

  1. I en liten kastrull, värm svarta eller vegetabiliska förkortning tills det smälter. Om du föredrar, använd en liten skål och värme i mikrovågsugn.
  2. Värm ugnen till 400 F.
  3. Skölj lammet och klappa torrt. Trim av överflödigt fett och kassera.
  4. Placera lamm i stekpannan eller en annan ugnssäker tallrik. (Traditionellt använder spanska stora, öppna lera rätter.) Gnid lammet med salt och bast med smält smet.
  1. Lägg i ugnen för att steka. Ibland basta med stor och vänd tills lammet är guldbrunt på utsidan och köttet är ömt.
  2. Stektpotatis är ett bra komplement till denna maträtt. För att stekta potatisar, skalla 8-10 småpotatis och skär i halva. Placera i grillpannan runt lammet. Basta med stora när du bastar lammet.

Den tid som lammet spenderar i ugnen beror på hur tjock köttstycket är. En bra tumregel för ett benben av lamm vid 400 F är att tillåta ca 30 minuter stekningstid per pund lamm.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1536
Totalt fett 112 g
Mättat fett 44 g
Omättat fett 52 g
Kolesterol 467 mg
Natrium 411 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 123 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)