Cream of Green Bean Soup (Hungarian Teifeles Zoldbab Leves)

Denna ungerska grädde med grönbönsoppa - teifeles zoldbab leves - kan ätas varmt eller kallt. Hur som helst, det är en härlig användning av sommarens bounty av gröna bönor. Du kan göra det med färska bönor när som helst på året, men det finns något speciellt om sommarproduktionen.

Gör 4 till 6 portioner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en nederländsk ugn eller stor kastrull, ta med gröna bönor, 6 koppar vatten och 1 tesked salt till koka. Minska värmen för att simma, täck och koka tills al dente .
  2. Under tiden gör du en roux (känd som rantas på ungerska) i en mellanskiva, genom att grädda mjölet i smöret tills det är en ljusgul färg. Tillsätt peppar, paprika och 1/4 kopp vatten till stekpannan, rör om tills den är jämn.
  3. Blanda surt krämblandning med några läskor av varmgrönböna kokvätska. Överför sedan till pannan med gröna bönor, whisking till smooth. Simmera tills buljong tjocknar, 5 till 8 minuter, men låt det inte koka. Servera varma eller kylda.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 275
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 33 mg
Natrium 644 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)