Thai Vegetarisk äggrullar

Detta äggrullrecept är krispigt, gott och mycket lätt att göra. Äggvalsfyllningen består av massor av skarpa grönsaker plus lite ägg, vilket gör detta recept ett bra val för vegetariska thailändska matfans ( vegananvisningar ingår också här). Få dina vänner eller familj att hjälpa till med att rulla upp dem - det är roligt att göra och kommer att påskynda processen. Men även om du gör dem solo, hittar du dessa äggrullar snabbt och enkelt att sätta ihop. Utmärkt som förrätt eller som en del av en komplett måltid - bara koppla med en thailändsk sallad eller nudlarrätt.

En anteckning till veganer: Det är ganska lätt att hitta ägg / mjölkfria äggrullförpackningar på asiatiska livsmedelsmarknader. Leta efter dem i frysfacket.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blanda alla ingredienser "stir-fry sauce" i en kopp. Avsätta.
 2. Om frysta, ta bort äggrullförpackningar från frysen och låt dem tina medan du förbereder fyllningen.
 3. Placera en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Virvla 1 matsked olja runt pannan, tillsätt sedan vitlök och chili om du använder. Rörsteg 30 sekunder för att släcka doften.
 4. Lägg till svampen plus 1 matskedvin. Rörsteg 1 till 2 minuter tills svampen har mjukat. Lägg till mer vin när panjen blir torr.
 1. Tillsätt kål och vårlök, fortsätt att steka på samma sätt i ytterligare 1 till 2 minuter, eller tills kål har mjukat något.
 2. Skjut in ingredienser på sidan av din wok eller stekpanna. Bryt ägget i det utrymme du har gjort, rör sedan snabbt (som om du gör äggröra). När det mesta av ägget är kokt, blanda det med andra ingredienser. Om du gör en vegansk version, lägg till tofu nu.
 3. Tillsätt bönspirorna och stek fryssås. Rör på en kort stund, ca 1 minut, så att bönspirorna blir skarpa.
 4. Ta bort från värme och gör ett smakprov. Om inte salt nog, lägg till lite mer sås (eller salt för veganer) för att justera smaken.
 5. Separera 3 till 6 äggrullförpackningar, en i taget, från förpackningen och placera på en ren, torr yta. Vänd omslaget så det är en diamant, med en av de spetsiga kanterna som vetter mot dig. Placera ca 1 häll matsked av omrörningsstegblandningen i mitten av det första omslaget. Försök att undvika att använda så mycket vätska som möjligt - en torrare fyllning är bättre.
 6. Vik sidorna på omslaget över fyllningen, rulla sedan upp från botten. Kläm ihop mitten (om nödvändigt) för att skapa en rund, korvliknande rulle. Skydda rullens slut genom att borsta med lite slagen ägg (veganer kan använda vatten).
 7. Fortsätt rulla på detta sätt tills all fyllning har använts. När du arbetar ska du placera färdiga äggrullar på en tallrik och täcka med en fuktig trasa för att hålla dem torkade ut.
 8. Placera 1 kopp (eller mer) olja i en liten stekpanna över hög värme - oljan ska vara ca 1 cm djup. När oljan börjar bilda tunna rörledningar över botten av pannan, sätt ner värmen något.
 1. Doppa ett hörn av en äggrulle i oljan. Om det börjar sitta och laga mat är oljan klar. Om inget händer, låt oljan värma upp lite längre.
 2. När oljan är klar, glida äggrullarna försiktigt in, eller placera dem i olja med tang. Låt koka 1 minut tills gyllenbrun och flip med tang för att laga den andra sidan.
 3. Placera kokta äggrullar på en ren trasa eller pappershandduk för att tömma.
 4. Servera varma med Thai Sweet Chili Sauce som ett dopp (tillgänglig på de flesta livsmedelsbutiker eller asiatiska livsmedelsbutiker ).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 129
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 665 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)