Vad är en Bocadillo?

En traditionell spansk bocadillo, är en typ av smörgås som serveras på en baguette. Det är annorlunda än vad du kanske tänker på när du hör ordet smörgås.

Smörgåsar i Spanien är väldigt olika än smörgåsar i USA. I USA består smörgåsar i allmänhet av delikött som serveras på skivat bröd. Istället kommer en bocadillo att vara en 6- till 8-tums lång portion baguette, skivad i hälften och fylld med spansk chorizo ​​korv, kallskuret, tonfisk eller Serrano skinka.

I allmänhet staplar spanjorerna inte på majonnäs, sallad och pickles på bocadillos, men kan innehålla skivor tomat eller de kan gnugga en skivad tomat på brödet för att fukta den.

Typer Bocadillo

Kom ihåg att varje region i Spanien har sitt eget kök. Så, vad är populärt som bocadillo fyller i en region i Spanien kanske inte ens visas på menyn i en annan region.

Omelettbocadillos är ett populärt alternativ för en lätt, bärbar frukost. De innehåller vanligtvis ägg och ost, liksom en mängd fyllningar som potatis, bönor, chorizo ​​och paprika. Köttbocadillos kan beredas med dina vanliga kött, som kyckling, fläsk eller nötkött, samt regionala favoriter som get eller häst. Fiskbocadillos är också populära, och kan innehålla bläckfisk, sardiner, bläckfisk och andra delikatesser.

Bästa bröd för en Bocadillo

Spanska producerar många sorters bröd, något annorlunda i varje region. Den klassiska baguetten eller "barra" finns dock över hela Spanien.

Vanligtvis serveras spanska bocadillos på baguetter.