Spanska vinutställningar

Vilka årgångar i en region är högst betygsatta?

Det händer med oss ​​alla eller hur? Vi njuter av en flaska spanskt vin av en viss årgång, men när vi går till affären för att köpa mer, så säljs den årgången. Ska vi köpa samma vin i nästa årgång? Även om vingårdar strävar efter konsistens kan viner från samma vingård ändra sig från år till år beroende på väder och andra faktorer. Så det hjälper till att veta vilka årgångar som rankades högt i en viss region.

Nedan är en kort lista över webbplatser som innehåller tappningsdiagram som du kanske vill använda som startpunkt eller guide när du väljer ett spanskt vin.

El Corte Ingles

El Corte Ingles är förmodligen den största varuhuskedjan i Spanien och har allt från damskor till resebyråer under ett tak. De har också ett mycket respektabelt vinutbud. I diagrammet på deras vinklubbwebbplats finns alla stora ursprungsbeteckningar och deras betyg från år 1992 till år 2008. Källan för informationen är regleringsrådet för varje ursprungsbeteckning (DO). Om du önskar, klicka på anos anteriores och årgångarna från 1970-1990 kommer att visas.

En intressant anteckning om detta diagram är att det framgår av boken "2008 Viner från Spanien långt ifrån ordinarie vinhandbok", av vin från Spanien, en division av Spaniens handelskommission.

Calificación deñas del vino español

Denna sida är väldigt enkel, men innehåller ett stort, väldigt informativt diagram med årgångsbetyg från 1971 till 2009 för alla DOs i Spanien.

Det är helt unikt eftersom det låter dig välja en eller flera ursprungsbeteckningar och välj sedan de år då du är intresserad. Därför kan du, i stället för att se ett stort diagram, skapa ditt eget jämförelsekart för endast de årgångar och gör du vilja.

Mer om vinvinster