Citron Meringue Pie Recept

Knappast någon dessert kan konkurrera med den söta och tärta kombinationen av en klassisk citronmingue Pie. Men denna efterrätt kommer inte utan ett pris. Det kan vara snällt att göra ... om du inte har tydlig riktning. Lyckligtvis har jag bara receptet att föra denna färskt paj i ditt hemkök.

Och för att göra detta recept ännu enklare, här är några viktiga tips att tänka på:

Vad du behöver

Hur man gör det

Baka pajskorpan enligt förpackningsanvisningarna och låt skorpan svalna helt. Avsätta. Placera en ugnshylla på mellannivån och förvärm till 375 ° F.

För att göra marängen, sätt i en stativblandare med whisk attachment och piska äggvitorna och grädden av tartar tills mjuka toppar bildar. Gradvis tillsätt sockret och fortsätt att piska tills styva toppar bildar. Avsätta.

Förbereda pajen, vispa äggulorna i en medelstor skål.

Avsätta. Vispa ihop socker, majsstärkelse, mjöl, salt och kallt vatten i en medelstorpanna. Koka över medium värme, omrör hela tiden tills blandningen kokar och koka i ca 2 minuter tills den är tjock. Tillsätt smöret och rör om tills det är helt smält. Ta bort pannan från värmen.

Häll hälften av den heta blandningen i äggulorna och snabbt vispa för att temperera äggulorna. Återför äggblandningen tillbaka i sås potten, tillsätt citronsaften och citronskalan och vispa tills den är införd. Vrid värmen ner till medellång och koka, omrör hela tiden tills blandningen kokar och kok sedan i ca 6 minuter tills den är förtjockad.

Häll blandningen i det bakade tårtskalet. Rewhip meringue i 30 sekunder för att få det tillbaka till livet. Sprida marängen över pajen, medan citronfyllningen är fortfarande varm, se till att den går hela vägen upp till skorpans kant. Baka i 10 minuter, eller tills marängen är guldbrun. Kyl pajen i 1 timme och kyl sedan den i upp till 6 timmar före servering.