Vodka Red Bull: Den populära Spiked Energy Drink Recept

Älskar det eller hatar det, Vodka Red Bull är en av våra mest populära drycker . Den är berömd för energidryckens man som började med Red Bull i början av 2000-talet. Medan det har tappat lite ånga, är det fortfarande en drink som många människor letar efter.

Det finns inget riktigt trick till Vodka Red Bull och det är en av de enklaste vodka blandade drinkarna du hittar. Häll bara ett skott vodka och fyll glaset med is och energidrycket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vodka i ett highballglas fyllt med is.
  2. Fyll med Red Bull.

Hur stark är Vodka Red Bull?

Alkoholhalten i en Vodka Red Bull är relativt låg och väger in på ca 13% ABV (26 bevis) om du håller dig till en 2-uns hål av 80-vodka. Om du häller mer vodka eller mindre än 4 uns Red Bull blir det en mycket starkare dryck.

Mängden alkohol i Vodka Red Bull är dock inte den största oroen.

Ur hälso- och säkerhetssynpunkt är det blandningen av alkohol och energidryck som kan orsaka allvarliga problem.

Alkohol- och energidrycker: En försiktighet

Det finns en försiktighet som bör noteras om någon blandad dryck som kombinerar sprit och energidrycker. Alkohol är en depressiv och energidryck är en stimulans, att kombinera dessa två till en enda dryck kan ha negativa effekter och även leda till allvarliga problem.

För det första är det faktum att ingredienserna i energidrycket kan dölja effekterna av alkohol. Detta kan leda till att du dricker mer än du vill, eftersom du inte inser hur berusad du verkligen är.

Du är kopplad, du känner att du har all energi i världen, och du vill festa hela natten. Men vad händer när du träffar den där väggen och din kropp börjar avvisa alkoholen eller blir för berusad för att veta vad som händer?

En studie från 2007 av högskolestudenter vid Wake Forest University konstaterade att studenter som drack energidrycker med alkohol var mer troliga än deras icke-energilöksdrivare för att komma i trubbel. Detta inkluderar drunk driving eller att komma i bilen med någon som har haft för mycket att dricka och en ökning av riskabelt sexuellt beteende.

En senare studie som släpptes 2014 från Northern Kentucky University länkar också riskabelt beteende och eventuellt alkoholberoende med kombinationen av alkohol och energidrycker.

Vetenskapliga studier är inte ensamma i sina varningar. Under 2010 skickade amerikanska Food and Drug Administration (FDA) varningsbrev till producenter av många koffeinblandade maltdrycker.

Kort därefter lämnade majoriteten av dessa drycker marknaden. I klagomålen noterade FDA också möjligheten till alkoholförgiftning eftersom drinkare inte inser hur mycket de konsumerar.

Vodka Red Bulls verklighet

Vetenskap och förekomsten av dålig dom åt sidan, sanningen är att blanda ett stimulant med en depressant är inte det bästa för din kropp. Riskerna är för stora och låt oss möta det, det finns många andra bra blandade drycker att välja mellan.

Vodka Red Bull smakar inte så bra, antingen (förlåt, det är sanningen). Istället beställa en Vodka Tranbär eller en Vodka Tonic eller någon annan läsk och ta det lugnt på antalet drycker du har varje natt.

Ingen vill begränsa din roliga eller entusiasm för en bra fest, det handlar bara om din säkerhet och din hälsa. I verkligheten kan en otrolig baksmälla vara minsta av dina bekymmer och i det större schemat av saker är Vodka Red Bull inte en bra dryck i någon aspekt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 173
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)