Skate Wing med brunt smör recept

Skate är bottenboende fisk som ser något ut som ett kors mellan en fisk och en sting ray. Dessa fiskar är medlem i strålfamiljen, en kusin av hajar, med bröstfena som är så stora att de verkar vara vingar, följaktligen termen "skate wing". De flesta människor inser aldrig likheten med en vinge, eftersom skateflingen vanligtvis köps skinnad och fileterad.

Skate Wing har länge varit en favorit i fransk kultur och blir alltmer populär bland amerikanska kockar, eftersom de upptäcker sin fuktiga munkänsla och saftiga smak. Skate vinge i brunt smör var det första sättet jag lärde mig att laga dessa udda släktingar i hajen. Saltvattenfiskare fångar massor av skridskor medan du letar efter andra fiskar, och de är välsmakande väl när du sköljer dem, ta bort bråkets hårda mittlinje och laga dem försiktigt. Denna franskinspirerade skatevinge med brunt smörrecept håller saker enkelt, men gott, så skumets smak kan verkligen sticka ut.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Ta skridsklingorna ur kylskåpet och salt lätt. Låt stå i 15 minuter.

2. Värm en panna över hög värme i tre minuter. Vrid värmen ner till medelhög och tillsätt 2 matskedar smör till pannan.

3. Samtidigt skrapa skridsklingorna i mjöl och skaka av överskottet. Smaka i smöret över medelvärme, ca 2 till 3 minuter per sida. Var försiktig när du vrider, gör deras udda muskelstruktur svår att flipa utan att bryta.

4. Avlägsna skridsklingorna till en varm ugn och lägg till 2 andra matskedar smör. Koka över medium värme tills smöret är en ljusbrun.

5. Lägg till vinet (det ska splash, så var försiktig). Skrapa några bitar som kan ha fastnat i botten och koka av alkoholen, ca 2 till 3 minuter.

6. Säsa skridsklingorna, garnera med gräslöket och servera omedelbart.

* Cooks Anteckningar:

källor:

Skate med Capers och Brown Butter. (nd). Hämtad 14 november 2016, från http://www.foodandwine.com/recipes/skate-with-capers-and-brownbutter

Wang, C. (nd). De Nasty Bits: Skate Wing. Hämtad 14 november 2016, från http://www.seriouseats.com/2011/06/the-nasty-bits-skate-wing.html

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 376
Totalt fett 16 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 126 mg
Natrium 812 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)