Derby Celebration: Traditionella Kentucky Recipes

Derby Day Mat och Recept

Mer än bara en hästkapplöpning, Kentucky Derby, som traditionellt hölls den första lördagen i maj, har varit öppningsevenemanget för Kentuckys vårsäsong i drygt hundra år. Under de tio dagarna före Derby finns det luftballonglöpningar, ångbana raser ner i Ohio River, picknick och parader; alla underbara skäl för fester och sammankomster. Det finns också signatur mode för Derby och naturligtvis mat.

Traditionell Kentucky matlagning

Kinesiska matlagning har liksom många regionala kök haft många influenser. Indianer, där när de första bosättarna anlände, introducerade majs och många av deras användningsområden för det med majsmjöl, grits och hominy. Bosättare från de brittiska öarna tog jordbruksprinciper och tekniker för att bevara skinka och destillera whisky. Afro-amerikanerna spelade en integrerad roll i utvecklingen av Kentucky-köket, som fungerade som kockar i söder. Deras användning av unika kryddor, en mängd olika grönsaker och okra, kan alla spåras tillbaka till Afrika.

Regionalt kök i Kentucky

De varierade regionerna i Kentucky har bidragit med sina egna unika maträtter och rätter till statens kulinariska utveckling. Louisville inflytanden kommer från sina stora hotell, en blandning av etniska bakgrunder och livsmedel i samband med Kentucky Derby. Central Kentucky har bidragit till sin matlagning på gården, medan Appalachian Mountain-regionen är känt för sina "landrätter", på grund av isolering och livsstil för livsuppehåll.

Den västra delen av staten är noterad för sin fågelgrill.

Många av de fina regionala rätterna var raffinerade i Kentucky Inns. Några av de tidiga värdshusen är fortfarande i drift idag. Bardstowns Old Talbott Tavern, Bereas Boone Tavern och Harrodsburgs Beaumont Inn är några exempel. Restaurangrestauranger, särskilt i Louisville och Lexington, har under åren utvecklats för att konkurrera med någon annan storstadsregion.

Anmärkningsvärda Kentuckian Cooks

Många Kentuckians har bidragit till kulinariska konster. Duncan Hines var en av de första som sammanställde en matsalguide som blev allmänt accepterad och är förmodligen mest ihågkommen för att låna hans namn till en av de tidigaste kakemixorna. Dean Fearing, från Ashland, skrev kockboken Mansion på Turtle Creek och anses allmänt som kocken ansvarig för att starta många av de sydvästra matstrenden i Amerika. Andra författare som Camille Glenn, Cissy Gregg och Marion Flexner har producerat underbara klassiska kockböcker som hjälper till att bevara arvet från Kentucky cuisine.

Berömda matar av Kentucky

Särskilt tack till Executive Chef Nick Sundberg från Beaumont Inn i Harrodsburg, Kentucky, som delar några av sina egna traditionella Derby recept nedan.