Hur man gör polenta

Polenta, det italienska svaret på cornmeal mush, är smakligt, extremt mångsidigt och ett perfekt komplement till alla sorters saker. Även om det kan köpas färdigt, är renisterna korrekta med att säga att det man gör hemma är bättre. Kort sagt, hur man gör polenta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ställ vattnet på elden i en stor potatis och tillsätt saltet.
  2. När det gäller koka tillsätt majsmjölen i en mycket långsam ström (du vill inte att potten slutar koka), ständigt omrör med en träsked för att hålla klumpar från att bildas.
  3. Fortsätt omrörning, i samma riktning som mush tjocknar, i ungefär en halvtimme (ju längre du rör desto bättre blir polenta, den färdiga polentaen ska ha konsistens av fasta potatismos), och tillsätter kokande vatten efter behov. Polentaen görs när den lätt skalar av krukans sidor.

Att göra polenta från scratch så här tar en hel del ansträngning eftersom du verkligen måste röra hela tiden, eller polenta kommer att hålla sig till botten av kruken och bränna. Om du gillar polenta, bör du överväga att köpa en polenta-tillverkare, som är en kruka med en motordriven paddla som tar hand om rörelsen för dig. Även om polenta är trevligt året runt, gör det på sommaren kommer det att värma ditt kök, vilket är något du sannolikt hellre skulle göra utan. Kommersiellt beredda polenta har inte konsistensen hos hemmagjorda sortiment men kommer att fungera och är en fantastisk tidsbesparing.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 595 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)