Öl näring

Finns det en sex pack i din sexpack?

Öl näringsdiagram

Dessa dagar är öl och andra alkoholhaltiga drycker generellt ansedda som ohälsosamma. Detta har inte alltid varit fallet.

Historiskt sett sågs öl som fördelaktigt, och med rätta, därför att det ofta var mer sanitärt än lokala vattenförsörjningar. Vattnet som användes för att göra öl kokades tidigt i bryggningsprocessen som dödade några patogener. Alkoholen som produceras under jäsning och tillsats av humle bidrog till att bevara den.

Till dess att moderna samhällsvattenreningsverk blev vanligt öl var ofta den enda tillförlitliga källan till sanitär hydrering.

Marknadsförare som kom fram till den långa kampanjen för en berömd irländsk stout, "Guinness är bra för dig", hjälpte bara till att stärka ölens hälsosamma image. Dessutom har det alltid varit en uppfattning att mer robusta alkoholhaltiga drycker ökar viriliteten. Smekmånaden namngavs månadens tillförsel av mjölk, honungsvin som gavs till ett nygift par. Man trodde att kött skulle hjälpa dem att framgångsrikt producera en son.

Men den sista halvan av tjugonde århundradet såg en minskning av allmänhetens åsikt om alkohol i allmänhet. Eftersom de skadliga effekterna av alkoholmissbruk blev mer allmänt kända, var uppfattningen av öl som en hälsosam dryck alla men dog borta. Sedan i mitten av nittiotalet började studier av fördelarna med rött vin dyka upp. Plötsligt alkoholhaltiga drycker, eller åtminstone en av dem, hade en chans att reparera en skadad offentlig bild.Men hur är det med öl?

Jag hittade en nedbrytning av ölens näringskomponenter i USDA National Nutrient Database for Standard Reference, se diagrammet nedan. Naturligtvis finns det en hel del generalisering i dessa nummer. Det finns öl med mycket högre eller lägre nivåer alkohol, kolhydrater och protein.

Men det här diagrammet kan ge dig en bra bild av vad öl gör och inte innehåller och i vilka mängder som baseras på en 12 oz servering. Nu, vad de här komponenterna kan göra för din kropp, det är ett ämne som lämnar mig i mörkret. Jag anlitade hjälp av näringsexperten Shereen Jegtvig för att hjälpa till att tolka vad som är här.

Den första frågan i mitt sinne handlar om hur öl jämför sig med andra alkoholhaltiga drycker som rödvin eller destillerad sprit. Jämförelsen är inte så lätt att göra. För det första är det främsta fördelaktiga elementet som upptäcktes i rött vin resveratrol, en kraftfull antioxidant. Öl innehåller inte någon resveratrol. Men närvaron av folat i öl hjälper till att sänka risken för hjärtsjukdom när den konsumeras i mått. Öl minskar också blodpropp och det har visat sig förbättra den mentala funktionen hos kvinnor samt ökad bentäthet.

Nu ska vi titta på diagrammet igen. Se fett- och kolesterolnivåerna? Det kan komma som en överraskning för dem som associerar öl som dricker med att vara överviktiga men det finns inget spår av fett i öl. Brewers och beer connoisseurs har känt detta ganska länge. Även de minsta spåren av fett eller olja i öl kan förstöra många av de saker som vi älskar om våra favoritövar och lager.

Det vackra, krämiga huvudet på toppen av ett glas bra öl kunde aldrig existera. Dessutom skulle den ömma munkänslan hos många öl förstöras.

Men om det inte finns något fett, var kommer ölmagen från? Visas det har mindre att göra med att dricka en öl och mer om tullen av öldryck. Tänk på bar mat. De är vanligtvis salta, fetiga, feta lastade saker, eller hur? Dessutom dricker några öl kan göra även de mest energiska av oss lite slöseri. Det är ingen överraskning att inaktivitet kan lägga till en växande midja. Men en öl, i sig själv, påverkar inte din vikt på ett eller annat sätt. Faktum är att Shereen säger att vissa studier har visat att öl bidrar till att minska triglycerider och LDL (LDL är den dåliga typen av kolesterol), problem som ofta är förknippade med fetma.Om öl inte har någon fet och måttlig konsumtion bidrar inte till viktökning, vad är det då med "lätta" öl ? Är de bättre för dig? Shereen säger inte nödvändigtvis. Det finns inget väsentligt annorlunda mellan lätta och regelbundna öl förutom en något lägre kaloriantal. Om du försöker gå ner i vikt och känna dig tvungen att ha en öl, kan det vara ditt lätta öl. Men Shereen frågar, "Varför inte prova olika typer av öl? Ölprovning är lika bra som vinprovning. Jag tycker att du tycker om att njuta av maten du äter är viktig också ... inte bara tittar på siffrorna på ett näringsdiagram. "Med alla andra saker tycker jag att jag hellre skulle minska mina kalorier någon annanstans i min kost och njuta av en öl med lite smak.

Så vad är bottenlinjen? Det kanske inte finns en sex pack i din sex pack men det behöver inte vara en tarm heller. "En öl om dagen är bra för dig," säger Shereen, "flera öl varje dag är det inte. Nyckeln till hälsa med öldryck är att begränsa din konsumtion till en öl varje dag. "

Vad är moderering? Ta undersökningen och se hur dina drickvanor jämför med andra om ölläsare.

Här är de raka siffrorna. Kolla in öl och näring - finns det en sexpack i din sexpack för tolkning av dessa uppgifter.

Öl och näring

Regelbunden öl Ljust öl Bud Light Michelob Ultra
Vatten 327.4g * 335.8g 336.3g 337.7g
kalorier 153 * 103 110 96
Alkohol 13,9 g * 11,0 g 11,7 g 11,3 g
Protein 1,6 g * 0,9 g 0,9 g 0,6 g
Kolhydrat 12,6 g * 5,8 g 6,6 g 2,6 g
Fett 0.0g 0.0g 0.0g 0.0g
cholestrol 0.0g 0.0g 0.0g 0.0g
Kalcium 14 mg 14 mg 11 mg 14 mg
Magnesium 21 mg 18 mg 25mg 14 mg
Fosfor 50mg 42 mg 39 mg 28 mg
Kalium 96 mg 74 mg 92 mg 60mg
Natrium 14 mg 14 mg 11 mg 11 mg
niacin 2mg 1 mg N / A ** N / A **
folat 21mcg 21mcg N / A ** N / A **

* Inkludera ales, lager, bärare, premium öl och stouts. Alla andra näringsämnen baserade på lagerprover
**Inte tillgänglig

Hur mycket öl dricker du?