Allt om grekisk allspice AKA Bahari

Grekiskt namn och uttal:

Bahari, μπαχάρι, uttalad bah-HAH-ree

På marknaden:

Allspice säljs både i pulverform och i hel form. De torkade bären är malda för att producera pulverformen. Om möjligt, köp de torkade bären och slipa ditt eget allspice pulver. De torkade bären behåller sin smak och styrka mycket längre.

Fysiska egenskaper:

Både pulveriserat allspice och de torkade bären har en mörk, rödbrun färg.

Användande:

I grekisk matlagning används allspice i grytor, tomatsåsar för pasta, röda såser och marinader för vilt, kött och fisk. Heltorkad bär är en väsentlig ingrediens i betalkryddor och används ofta vid framställning av kött och fisk. Använd sparsamt smaken kan bli överväldigande.

ersättare:

Lika delar markerade kanel, nötkött och muskotnöt

Ursprung, historia och mytologi:

Allspice (Pimenta dioica) upptäcktes av Christopher Columbus på ön Jamaica under hans andra resa till New World, och namnges av Dr. Diego Chanca. Det introducerades i europeiska och medelhavskök på 1500-talet.

"Jamaica peppar" - ett annat namn för allspice - fortsätter att odlas främst i Jamaica, även om några andra länder i Centralamerika producerar allspice i relativt små kvantiteter. Allspice "träd" liknar bay laurellen i storlek, form och funktion - båda klassificeras som vintergröna buskar som når höjden på mellan 32 och 60 fot, båda är dubbla (med manliga och kvinnliga blommor på separata växter), färska löv används i matlagning som en infuserad smak (bladen tas bort från maten före servering).

I länder där allspice är en lokal gröda används blad och trä för att röka kött och korv. Om du någonsin smakat kött eller grönsaker smakade med "Caribbean jerk seasoning", har du smakat allspice (i kombination med andra mindre kryddor). När den först introducerades i England, ansåg den brittiska gommen en kombination av flera kryddor - kryddnejlika, peppar, kanel / muskotnöt - när det serverades mat kryddad med allspice; de härledde därför det populära namnet "allspice" för Doctor Chancas "Pimenta dioica" (allspice bär liknar pepparkorn i form, "pimienta", spanska ord för peppar).

Relaterad