Kan jag byta Fermented Black Beans With Prepared Black Beansås?

Ingenting slår det unika saltet och den kryddiga smaken av fermenterade svarta bönor (dul se), men de är allmänt tillgängliga endast vid asiatiska dagligvaror och marknader. Kinesisk svartbönsås, å andra sidan, finns i etnisk eller internationell del av många snabbköp.

Hur mycket svart bönsås skulle jag använda?

En bra regel är att ersätta de svarta bönorna med lika mycket svartbönsås. Om du tycker att skålen saknar smak, försök att byta till ett annat märke.

När ska jag lägga till såsen?

Fermenterade svarta bönor kan läggas till maten på flera punkter. Bönorna kan sprutas över mat före ångkokning, till exempel. En populär teknik är att masha bönorna och kombinera dem med vitlök och / eller ingefära. Mjölkböna / vitlök / ingefärablandningen kan gnidas över kött eller fisk och skaldjur före matlagning, läggas till den uppvärmda oljan i början av stekning, eller kombineras med andra flytande ingredienser och hälls över ångkokta tallrikar.

Förberedd kinesisk svartbönsås, å andra sidan, behöver bara värmas genom. I stekpannor, kombinera den svarta bönsås med de andra såsingredienserna, och lägg till wok i de sista stegen av matlagningen. Följ en liknande procedur för ångkokta diskar, kombinera den beredda svarta bönsås med de andra såsingredienserna, tillsätt såsen till maten och ånga enligt receptens anvisningar. Försök inte ersätta svartbönsås för mashed black beans som gnugga över kött eller skaldjur innan du lagar mat - resultaten blir inte så bra.

Tänk på det som en sås och fortsätt därefter.

Rekommenderade varumärken

Lee Kum Kee svartbönsås och svartbönsås med vitlök.

Spareribs med förberedd svart bönsås - revbenen är browned och simmade i en salig sås.

Top 10 Black Beansås Recept