Kentucky Benedictine Spread eller Dip

Denna Benedictine spridning med gurka kan användas som ett dopp eller en smörgås och canape topping. Det skapades av Jennie Carter Benedict, en cookbook författare, caterer och restaurateur. Hon drivs en restaurang i Louisville och te, Benedict, i början av 20-talet. Det är en enkel kombination av gurka, lök och andra ingredienser, och det är en utmärkt aptitretare att tjäna en Kentucky Derby samling.

Vissa versioner görs gröna med spenat eller persilja, och vissa använder gröna matfärger för att få den levande gröna färgen. Det ursprungliga receptet använder 3 matskedar av gurksaft och 1 matsked lökjuice istället för riven gurka och lök, och den innehåller en nypa cayennepeppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala gurka och skrapa ut fröna. Skaka gurka grovt. Sätt den riven gurkan i skålen av en matberedare med gräddeost, riven lök, salt, peppar och majonnäs. Pulsa till jämn. Lägg till en droppe eller två av grön mat färgning för att få en levande grön färg. Alternativt blanda ingredienserna med en elektrisk mixer.
  2. Sprid på smörgåsbröd eller använd det för canapes.
  3. Tunn med gräddfil för att göra ett dopp för grönsaker.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 238
Totalt fett 22 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 202 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)